Nieuwe positie van Twitter-navigatiebalk is niet aan te passen
Erwin Vogelaar
twitter icon

Twitter

Gratis

Onze score

8,5

De Twitter-navigatiebalk zit plots onderin het scherm in plaats van bovenin. Daarnaast is het niet meer mogelijk om tussen tabs te swipen.

Twitter-navigatiebalk onderin geplaatst

Het kan even schrikken zijn als je vandaag de Twitter-app opent. Lange tijd onderscheidde de Android-app zich van de iOS-app door de navigatiebalk bovenin het scherm te plaatsen, maar dat is nu voorbij. Wil je zoeken, naar je vermeldingen of DM’s? Dan moet je helemaal onderin zijn.

Voorheen was het ook mogelijk om tussen deze schermen te wisselen door te swipen, maar die optie is nu verwijderd. De reden hiervoor ligt waarschijnlijk bij Googles regels voor Material Design. Google raadt aan om geen swipe-acties te gebruiken bij een navigatiebalk die onderin is geplaatst.

twitter-navigatiebalk

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze nieuwe navigatiebalk heb je wellicht al eerder gezien, omdat Twitter de update al enkele maanden bij sommige gebruikers test. Wil je de nieuwe balk niet? Dan heb je een probleem, want de update wordt via de server uitgerold. Dat betekent dat je geen update via de Play Store downloadt, maar dat de balk van positie wisselt zodra de app opnieuw opstart.

De aanpassing wordt met veel kritiek ontvangen. Gebruikers willen de oude versie terug, of op z’n minst de optie om te wisselen.

Video’s in een hoekje kijken

Daarnaast is het nu mogelijk om een video die je kijkt in een hoekje te plaatsten, zodat je ondertussen verder kunt scrollen op Twitter. Na het openen van een video druk je op het nieuwe knopje rechtsboven met een pijltje dat wijst naar een vierkantje. Vervolgens wordt de video klein over de Twitter-feed geplaatst, waarna je het kunt verschuiven om alle tweets te lezen.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Alternatieve Twitter-apps

Naast de officiële Twitter-app zijn er ook alternatieve mogelijkheden. Toch maakt Twitter het die apps niet makkelijk. Lees meer over waarom populaire Twitter-apps binnenkort in de problemen komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.