Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit moet je weten over de nieuwe Twitter Lite-app in de Play Store

Erwin Vogelaar
24 september 2017, 14:16
2 min leestijd
Dit moet je weten over de nieuwe Twitter Lite-app in de Play Store

Twitter test een nieuwe Twitter Lite-app. Eerst enkel in de Filipijnen, maar de app is ook bij ons als apk-bestand te downloaden en te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Lite is een nieuwe app van Twitter

Twitter test een nieuwe manier om Twitter toegankelijk te maken voor een breder publiek. Dit doet het sociale netwerk met een lichte versie van zijn Android-app. Hoewel de app nu enkel in de Filipijnen wordt getest, is het mogelijk toch ook interessant voor jou.

Dit is Twitter Lite

De nieuwe app is een lichte versie van Twitter. De app is bedoeld voor markten waar mensen langzamere Android-toestellen gebruiken en geen toegang hebben tot enorme databundels. Twitter Lite draait niet enkel soepeler, maar kost ook minder MB’s.

“De test van de Twitter Lite-app in de Google Play Store van de Filipijnen is een kans om de beschikbaarheid van Twitter in deze markt te vergroten”, stelt Twitter tegenover TechCrunch. “De markt in de Filipijnen heeft langzame mobiele netwerken en dure dataplannen, terwijl mobiele apparaten met gelimiteerde opslagruimte hier erg populair zijn.”

Bezocht je Twitter via een webbrowser, dan kreeg je deze lichte versie van Twitter al te zien. De app-versie maakt de website enkel nog toegankelijker. In de app is het mogelijk om een mediavrije modus te activeren, zodat je alleen specifieke afbeeldingen en video’s downloadt. Hierdoor gebruikt de app zeventig procent minder data. De app zelf vraagt maar om 3MB vrije ruimte op een toestel.

Zo download je Twitter Lite

Twitter weet nog niet zeker of deze versie van de app later ook naar andere markten wordt gebracht, omdat het gaat om een test. Vind je het echter prettig om de app zelf te gebruiken buiten je webbrowser om? Dan kan dit niet via de Play Store, maar wel via APKMirror. De downloadpagina vind je hier.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu