De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eindelijk: Twitter-app voor Android heeft weer chronologische tijdlijn

Thomas Haenen
16 januari 2019, 11:44
2 min leestijd
Eindelijk: Twitter-app voor Android heeft weer chronologische tijdlijn

Het is eindelijk weer mogelijk om de nieuwste tweets bovenaan je tijdlijn te tonen op Twitter. Het sociale netwerk heeft na jaren weer een optie voor een chronologische tijdlijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-tijdlijn chronologisch maken

De chronologische tijdlijn is al ruim een maand beschikbaar in de iOS-app, en vanaf nu ook weer voor Android-gebruikers. Zo zit je op Twitter niet meer vast aan een tijdlijn vol oudere berichten die het sociale netwerk je wil opdringen, maar kun je er voor kiezen om alleen de nieuwste posts bovenaan te zien.

Zo zie je de laatste tweets als eerst:

  1. Download de Twitter-update in de Play Store;
  2. Open de app en ga naar het startscherm;
  3. Tik op de sterretjes rechtsboven en bevestig je keuze;
  4. Nieuwe tweets staan nu weer bovenaan je tijdlijn.

De nieuwe functie wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold naar alle Twitter-gebruikers. Het kan dus zo zijn dat jij alleen nog de oude tijdlijn ziet, maar binnen nu en enkele dagen verschijnt bovenstaande optie ook bij jou in beeld.

Volgens Twitter leert de app van hoe jij hem gebruikt. Schakel je vaker naar de aangepaste weergave met aanbevolen tweets, dan zal dit automatisch ook de standaardweergave worden. De nieuwste tweets worden wel getoond, maar het sociale netwerk probeert je dan vooral de populairste berichten, onderwerpen en gebruikers van dat moment te laten zien.

Reactie op kritiek

Twitter maakt sinds 2016 gebruik van algoritmes om in te schatten welke tweets jij leuk vindt. Deze berichten krijgen een voorkeursbehandeling en worden bovenaan je tijdlijn geplaatst. Ook hoopt Twitter zo dat je nieuwe gebruikers en populaire onderwerpen ontdekt. Het nadeel hiervan is dat je mogelijk interessante, nieuwere berichten mist, en regelmatig oudere tweets voorgeschoteld krijgt.

Steeds meer sociale netwerken zijn de afgelopen jaren afgestapt van een chronologische weergave. Instagram, Facebook en anderen tonen nu standaard de populairste berichten op basis van een eigen algoritme. Twitter is één van de eerste diensten die dat besluit nu weer teruggedraaid. Begrijpelijk: Twitter draait voor veel mensen om wat er op dat moment gebeurt, waardoor tweets van een dag eerder al gauw irrelevant zijn.

Download Twitter in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu