Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: Twitter-app heeft nu een échte donkere modus

Wouter Nijsen
23 oktober 2019, 10:54
2 min leestijd
Download: Twitter-app heeft nu een échte donkere modus

De Twitter-app voor Android is voorzien van een toffe nieuwe feature. Gebruikers kunnen aan de slag met de ‘Lights Out’-modus, die de app een compleet donker uiterlijk geeft.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-app krijgt ‘Lights Out’-modus

De Twitter-app had al een donkere modus, maar die gebruikte donkerblauwe kleuren en niet zwart, zoals bij een echte dark mode het geval is. Daar komt nu verandering in: Twitter kondigt aan dat de ‘Lights Out’-optie vanaf nu uitrolt naar alle gebruikers. Zet je deze functie aan, dan krijgt de app een volledige zwarte achtergrond die veel donkerder oogt dan de oude modus.

Een dark mode is fijner voor je ogen in het donker, omdat je minder last hebt van het felle licht dat van je smartphonescherm af komt. Daarnaast is een donkere modus gunstig voor de accuduur, mits je toestel een oled-scherm heeft. Op deze displays kunnen zwarte pixels helemaal worden uitgeschakeld, wat energie scheelt. De meeste high-end Android-telefoons, zoals de Samsung Galaxy S10, Google Pixel 4 en OnePlus 7T, hebben een oled-scherm.

Wil je de Lights Out-modus inschakelen op je smartphone? Open dan de app en tik linksboven op je profielfoto om het hamburgermenu te openen. Vervolgens zie je linksonder een gloeilamp-icoontje waarmee je kunt schakelen tussen de lichte en donkere modus. Het is ook mogelijk om de feature via de instellingen van de Twitter-app te activeren.

  1. Open de Twitter-app, tik op je profielfoto linksboven en kies voor ‘Instellingen en privacy’;
  2. Kies onder ‘Algemeen’ voor ‘Weergave en geluid’;
  3. Hier zie je de ‘Donkere modus’-functie om de optie aan- of uit te zetten. Bij ‘Donkere modus-instelling’ kun je kiezen voor Lights Out of de oude (dim) dark mode.

Twitter voor Android downloaden

De Twitter-app wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold, waardoor het eventjes kan duren voordat jij de feature ziet verschijnen. Wel is het goed om te checken of jij de nieuwste versie van de applicatie op je smartphone hebt staan. Gebruik daarvoor de onderstaande link naar de Play Store.

Download Twitter in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu