Video: de Android 4.4 fotobewerkings app in actie

fotobewerkings app Android 4.4Een fijne bijkomstigheid van de Nexus 5 is dat deze een ingebouwde fotobewerkings app heeft. Vanaf Android 4.4 wordt deze standaard meegeleverd met de camera-app.

De handige tool maakt onderdeel uit van het Android Open Source Platform, wat betekent dat ook andere toestellen zoals de HTC One er op korte termijn over kunnen beschikken. Met de fotobewerkings app is het eenvoudig effecten en kaders toe te voegen of foto’s bij te snijden en te draaien.

Daarnaast kent de fotobewerkings app de mogelijkheid om de kleuren en het contrast aan te passen, bepaalde kleuren uit een foto te verwijderen of de algehele scherpte te verhogen. Met de Vignette-functie licht je een bepaald deel van de foto uit, terwijl omliggende gedeelten donkerder ogen.

In onderstaande video krijg je een indruk van de functionaliteit van de fotobewerkings app in Android 4.4 en hoe eenvoudig deze in gebruik is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.