Zo deel je live je locatie met WhatsApp

Wouter Nijsen
18 oktober 2017, 10:48
2 min leestijd
Zo deel je live je locatie met WhatsApp

Met de nieuwste versie van WhatsApp laat gebruikers hun live locatie delen. Hiermee deel je in realtime je locatie met vrienden en familie. We laten zien hoe het precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp live locatie delen

WhatsApp live locatie

De populaire chat-app had al de optie om je locatie met contactpersonen te delen, maar hierbij ging het om een vaste plek waar je op dat moment zat. Door je live locatie te delen, kun je ook laten zien waar je bent als je bijvoorbeeld in een rijdende auto of trein zit. De functie is onderdeel van WhatsApp-versie 2.17.61, die nu beschikbaar is in de Play Store. Om live je locatie te delen, volg je onderstaande stappen.

  1. Zorg allereerst dat je de laatste versie van WhatsApp op je Android hebt geïnstalleerd;
  2. Druk in een chat rechtsonder op de paperclip en kies voor ‘Locatie’;
  3. Vervolgens zie je de optie ‘Live locatie delen’ verschijnen. Tik hierop en kies hoe lang je je locatie live wil delen.

Je geeft zelf aan hoe lang je locatie zichtbaar blijft voor anderen. Hierbij heb je de keuze uit 15 minuten, een uur of zelfs acht uur. Anderen zien gedurende die periode op een kaart waar je je bevindt. Zit je in een groepsapp en delen meerdere mensen hun locatie, dan zijn ze op dezelfde kaart live te volgen.

WhatsApp gebruikt end-to-end-encryptie voor de nieuwe functie, waardoor locaties worden versleuteld en alleen de verzender en ontvanger het kunnen zien. Die beveiliging gebruikt de chat-app ook al een tijdje voor alle berichten.

Stoppen met delen

Heb je live locatie gedeeld, maar je wil dit stoppen? Dan heb je twee opties. Tik in de chat op het knopje ‘Stoppen met delen’, of laat de timer gewoon aflopen. Via ‘Instellingen > Account > Privacy > Live locatie’ zie je met welke personen je locatie hebt gedeeld. Daar kun je ook terecht om het delen van je locatie te annuleren.

De nieuwste versie van WhatsApp is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De chat-app is gratis en werkt op alle recente Android-smartphones.

Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu