WhatsApp Status is een soort Snapchat binnen de berichten-app

Erwin Vogelaar
20 februari 2017, 18:37
2 min leestijd
WhatsApp Status is een soort Snapchat binnen de berichten-app

WhatsApp is bijna jarig, dus het is tijd voor een grote update. Daarom wordt nu WhatsApp Status uitgerold, een soort Snapchat of Instagram Stories voor de berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

Dit is WhatsApp Status

whatsapp status

Na Snapchat en Instagram is WhatsApp nu de volgende grote partij die gebruikers tijdelijke foto’s en video’s laat delen. Dit is mogelijk met WhatsApp Status dat ter ere van de achtste verjaardag van WhatsApp geïntroduceerd wordt. We hoeven niet te wachten tot het feestje op 24 februari, want WhatsApp Status wordt nu al gefaseerd uitgerold.

Toen je voorheen naar Status in WhatsApp ging, kon je met tekst aangeven wat je aan het doen was. Je was bijvoorbeeld ‘beschikbaar’, ‘in de bioscoop’ of ‘in een vergadering’. Deze functie verdwijnt nu en wordt vervangen met versierde foto’s, video’s en gifs die voor 24 uur bestaan en daarna weer verdwijnen. Net zoals Snapchat en Instagram Stories dus. Je kunt kiezen dat je de updates alleen voor specifieke contacten beschikbaar wil stellen, of voor iedereen. Deze gebruikers kunnen de beelden vervolgens zien en er privé op reageren. Net als je chatberichten, zijn ook deze statusupdates end-to-end versleuteld.

WhatsApp begon ooit met enkel een status-functie. Pas in de zomer van 2009 werd chat toegevoegd, zoals we de app nu kennen. Jan Koum van WhatsApp schrijft: “Ieder jaar, wanneer Brian en ik projecten aan het plannen waren, kwam het verbeteren en het ontwikkelen van deze statusfunctie weer ter sprake.” Nu is het dus eindelijk zover op de achtste verjaardag van de app. Je kunt de functie in de Status-tab vinden. Daar kun je zowel berichten sturen als bekijken.

WhatsApp downloaden

WhatsApp Status wordt nu gefaseerd uitgerold, dus het kan nog even duren tot je de nieuwe functies ook kunt gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu