YouTube-app gaat later dit jaar offline-video’s ondersteunen

Gijs Ettes
18 september 2013, 11:00
1 min leestijd
YouTube-app gaat later dit jaar offline-video’s ondersteunen
youtube

De makers van YouTube hebben bekendgemaakt dat de YouTube-app nog voor het einde van dit jaar ondersteuning gaat bieden voor het offline afspelen van video’s.

Het gaat hierbij om een functionaliteit die vergelijkbaar is met bufferen. Gebruikers kunnen content na de beloofde update namelijk voor korte tijd opslaan op hun telefoon of tablet, en het vervolgens verder kijken als ze bijvoorbeeld in de trein zitten of om een andere reden even niet in de buurt zijn van een (snelle) internetverbinding.

Lees verder na de advertentie.

Eind agustus was er ook al een grote update voor de YouTube Android-app. Deze voerde  enkele grote veranderingen in de interface van de app door. Zo werkt YouTube voortaan met zogeheten Cards-informatie, bekend van Google Now, en is er nu een multi-window-feature die je een video in één venster laat bekijken, terwijl je de app kunt blijven gebruiken. Ook voegde Google een nieuw icoon voor de app toe.

Andere veranderingen in die update waren bijvoorbeeld de suggesties voor video`s terwijl je een video bekijkt. Ook werden de iconen voor hd en cc van het scherm naar het menu verplaatst. Wanneer de beloofde offline-update naar YouTube precies verschijnt, is nog niet bekend.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

Download:  YouTube (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu