De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tof: YouTube Music laat je schakelen tussen video en audio terwijl je luistert

Thomas Haenen
19 juli 2019, 9:58
2 min leestijd
Tof: YouTube Music laat je schakelen tussen video en audio terwijl je luistert

YouTube Music heeft er een toffe nieuwe functie bij. De muziekdienst laat je nu schakelen tussen een video- en audioversie, zelfs halverwege een nummer.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music muziekvideo kijken: zo werkt het

Terwijl je een nummer luistert in YouTube Music, kun je nu direct wisselen tussen video en audio. Boven in beeld staan knoppen voor ‘Muziek’ en ‘Video’. Luister je naar de audioversie van een nummer en druk je op de videoknop, dan gaat de videoversie exact verder waar je gebleven was. Video’s worden in portretmodus afgespeeld, maar je kunt je toestel natuurlijk kantelen om in landschapsmodus te kijken.

Volgens Google werkt deze nieuwe functie per direct met meer dan vijf miljoen muziekvideo’s en hun audioversies. Of je nu naar Old Town Road van Lil Nas X of Spirit van Beyoncé luistert; het geluid zou naadloos aan moeten sluiten op de video. Heeft een videoclip een vrij lange introductie zonder muziek? Dan kan YouTube Music die tevens direct voor je overslaan.

YouTube Music muziekvideo kijken

Om deze nieuwe functie te gebruiken, heb je wel een betaald abonnement op de muziekdienst nodig. YouTube Music Premium is onderdeel van YouTube Premium en kost 12 euro per maand. Premium-leden kunnen tevens reclamevrij video’s kijken op YouTube en krijgen toegang tot verschillende Originals, series die alleen beschikbaar zijn voor betalende gebruikers.

Spotify-alternatief

Sinds eind vorig jaar is YouTube Music Premium beschikbaar in Nederland. De betaalde muziekdienst kost 10 euro per maand en werd neergezet als een alternatief voor Spotify. Met YouTube Music kun je reclamevrije muziekvideo’s bekijken, maar ook audio van vrijwel alle nummers downloaden en offline luisteren. Onlangs introduceerde het bedrijf een gratis YouTube Music-variant voor Google Home.

De YouTube Music-update die de nieuwe functionaliteit mogelijk maakt rolt per direct uit via de Play Store. Het kan enkele dagen duren voordat deze beschikbaar is op jouw toestel. Via onderstaande link controleer je of de update beschikbaar is.

Download YouTube Music in de Play Store (gratis)

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu