Google Home

8,5

Google Home is een slimme speaker. Hij kan niet alleen liedjes en podcasts afspelen, maar ook vragen beantwoorden dankzij de ingebouwde Google Assistent. De opvolger van de Google Home kwam in 2020 uit: Nest Audio. Google heeft de merknaam Home laten varen en zet tegenwoordig volop in op Nest. Op deze pagina praten we je bij over de Google Home.

Google Home in vogelvlucht:

  • Slimme Google-speaker uit 2016
  • Ingebouwde Google Assistent om mee te praten
  • Compactere variant kwam in 2018 uit: Google Nest Mini
  • Is in 2020 opgevolgd door de Nest Audio

Lees verder na de advertentie.

Google Home: meer dan een speaker

De strijd om de woonkamer is in volle gang. Amazon, Apple, Google, IKEA, Sonos en vele anderen doen er alles aan om jouw huis zo slim mogelijk te maken. De Google Home is hierbij cruciaal voor Google. De stijlvolle speaker draait namelijk niet alleen plaatjes, maar luistert ook naar je. Je hoeft alleen even “Ok, Google” te zeggen, gevolgd door je verzoek.

google nest 2 wensen

De speaker zelf kan overigens niet praten, maar de Google Assistent wel. Dit is Google’s persoonlijke assistent, of gekscherend gezegd een digitale butler. De Google Assistent neemt het op tegen Siri van Apple en Cortana van Microsoft. Je kunt de assistent onder meer vragen hoe warm het vandaag wordt, je e-mails laten voorlezen, maar ook bijvoorbeeld afspraken in je agenda zetten.

De Google Assistent en Google Home zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat is een speaker nou zonder muziek? Juist: niets. De Google Home kan dus op afstand muziek afspelen via Spotify, Google Play Music, Deezer of een andere dienst voor het streamen van muziek. Ook afspeellijsten, albums of specifieke nummers zijn geen probleem. En het volume hoger of lager zetten? Ook dat kan op afstand.

Verder kan de speaker telefoongesprekken voor je voeren. Zeg simpelweg “Ok, Google. Bel [naam]” waarna de assistent nog even controleert of het commando goed is doorgekomen. Vervolgens kun je bellen met wie je maar wil. Het enige nadeel hierbij is wel dat iedereen in de kamer kan meeluisteren.

google home praat

Nest Mini: krachtig, maar compacter

Google Home is geen groot apparaat, maar wanneer je de speaker toch teveel plaats vindt innemen moet je bij de Nest Mini wezen. Deze compacte speaker is de opvolger van de Home Mini, die in 2018 uitkwam. De opvolger is qua design geen spat veranderd, maar van binnen juist totaal vernieuwd. De Nest Mini is van duurzaam materiaal, heeft een betere geluidskwaliteit en je kunt ‘m aan de muur hangen.

De Nest Mini bouwt daarmee voort op het solide fundament van zijn voorganger. De compacte speaker is nog steeds net zo groot als een hockeypuck, heeft een hoop volume in huis en is slimmer. Hij past bijvoorbeeld het geluidsniveau automatisch aan op basis van de hoeveelheid rumoer. Lees alles over de vernieuwde speaker in onze Google Nest Mini review, of check onderstaande review.

→ Lees alles over de Google Nest Mini

Google Nest Mini review: fijn apparaat met een nieuw nadeel

Een paar jaar geleden nam Google Nest over, een bedrijf dat slimme huishoudelijke apparaten maakt. De Home Mini werd in 2019 daarom vervangen door de Nest Mini. Naar verwachting verdwijnt ook de reguliere Home-speaker op den duur, en komt er een Nest-apparaat voor in de plaats. Google wil namelijk duidelijkheid scheppen. Home is immers niet alleen een speaker, maar ook een app.

De Home-app van Google

Je krijgt de Google Home namelijk alleen aan de praat door ‘m toe te voegen via de Home-app. En dat is verwarrend, toch? Door in de toekomst alleen Nest-speakers uit te brengen wordt het een stuk duidelijker. De Home-app van Google kun je het best zien als hét commandocentrum van je smart home.

google home app uitg

Hierin voeg je apparaten toe, kun je ze bedienen en de instellingen aanpassen. Heb je twee Google Nest Mini’s gekocht en wil je hun speakerkracht bundelen? Daarvoor heb je de Home-app nodig. En ook wanneer je Google Chromecast wil toevoegen aan je smart home kom je nergens zonder de Home-app. De Google Home-app is dus het verbindingspunt tussen alle slimme apparaten.

Zodra je de Home-app opstart zie je het Thuis-tabblad. Dit venster geeft snelkoppelingen voor acties die je vaak uitvoert, zoals het afspelen van muziek of het dimmen van de verlichting. Ook wanneer je ‘s avonds vaak een film kijkt geeft Home je alvast het voorzetje. Ook kun je vanuit de Home-app apparaten configureren en bijvoorbeeld het volume aanpassen. Dit is ideaal voor wanneer de microfoon van je Google Home bijvoorbeeld uitstaat, of niet goed reageert.

Download Google Home in Google Play (gratis)

Google Home specs

Audio

Hoofdtelefoon aansluiting
Nee
Spraakcommando's
Ja
Afspeelformaat audio aac+, aac, mp3, ogg, wav, flac
Assistent Google Assistant
Volumeregeling Touch, Voicecontrol

Formaat

Breedte 96,4
Hoogte 142,8
Gewicht 477 gram
Kleur Wit

Verbindingen

WiFi aanwezig
Ja
WiFi (wlan) Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
5GHz ondersteuning
Ja
Ethernet ondersteuning
Nee
Bluetooth Bluetooth 4.1
Voeding soort AC adapter
Adapter meegeleverd
Ja

Algemeen

Aangekondigd 31 oktober 2016
Releasedatum 1 november 2016

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Home

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Haal alles uit je Google Home

De beste tips van de Android Planet-redactie.

De 70 grappigste antwoorden van de Google Assistent
Erwin Vogelaar

De 70 grappigste antwoorden van de Google Assistent

Erwin Vogelaar — 9 maart 2023
Tip: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker
Michel van 't Klaphek

Tip: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker

Michel van 't Klaphek — 8 oktober 2019
Slimme apparaten, slim huis: alles wat je moet weten over Internet of Things
Michel van 't Klaphek

Slimme apparaten, slim huis: alles wat je moet weten over Internet of Things

Michel van 't Klaphek — 23 augustus 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu