Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Home

Google Home

Google Home is een slimme speaker voor in de huiskamer, maar ook een app. Dit programma gebruik je om andere apparaten in je smart home aan te sturen. Een paar jaar geleden liet Google de Home-merknaam varen en is men voor Nest gegaan. Op deze pagina leggen we alles uit over de Google Home-speaker én app.

Google Home: meer dan een speaker

De strijd om de woonkamer is in volle gang. Amazon, Apple, Google, IKEA, Sonos en vele anderen doen er alles aan om jouw huis zo slim mogelijk te maken. De Google Home is hierbij cruciaal voor Google. De stijlvolle speaker draait namelijk niet alleen plaatjes, maar luistert ook naar je. Je hoeft alleen even “Ok, Google” te zeggen, gevolgd door je verzoek.

google nest 2 wensen

De speaker zelf kan overigens niet praten, maar de Google Assistent wel. Dit is Google’s persoonlijke assistent, of gekscherend gezegd een digitale butler. De Google Assistent neemt het op tegen Siri van Apple en Cortana van Microsoft. Je kunt de assistent onder meer vragen hoe warm het vandaag wordt, je e-mails laten voorlezen, maar ook bijvoorbeeld afspraken in je agenda zetten.

De Google Assistent en Google Home zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat is een speaker nou zonder muziek? Juist: niets. De Google Home kan dus op afstand muziek afspelen via Spotify, Google Play Music, Deezer of een andere dienst voor het streamen van muziek. Ook afspeellijsten, albums of specifieke nummers zijn geen probleem. En het volume hoger of lager zetten? Ook dat kan op afstand.


Verder kan de speaker telefoongesprekken voor je voeren. Zeg simpelweg “Ok, Google. Bel [naam]” waarna de assistent nog even controleert of het commando goed is doorgekomen. Vervolgens kun je bellen met wie je maar wil. Het enige nadeel hierbij is wel dat iedereen in de kamer kan meeluisteren.

google home praat

Nest Mini: krachtig en compact

Google Home is geen groot apparaat, maar wanneer je de speaker toch teveel plaats vindt innemen moet je bij de Nest Mini wezen. Deze compacte speaker is de opvolger van de Home Mini, die in 2018 uitkwam. De opvolger is qua design geen spat veranderd, maar van binnen juist totaal vernieuwd. De Nest Mini is van duurzaam materiaal, heeft een betere geluidskwaliteit en je kunt ‘m aan de muur hangen.

De Nest Mini bouwt daarmee voort op het solide fundament van zijn voorganger. De compacte speaker is nog steeds net zo groot als een hockeypuck, heeft een hoop volume in huis en is slimmer. Hij past bijvoorbeeld het geluidsniveau automatisch aan op basis van de hoeveelheid rumoer. Lees alles over de vernieuwde speaker in onze Google Nest Mini review, of check onderstaande review.

→ Lees alles over de Google Nest Mini

Een paar jaar geleden nam Google Nest over, een bedrijf dat slimme huishoudelijke apparaten maakt. De Home Mini werd in 2019 daarom vervangen door de Nest Mini. Naar verwachting verdwijnt ook de reguliere Home-speaker op den duur, en komt er een Nest-apparaat voor in de plaats. Google wil namelijk duidelijkheid scheppen. Home is immers niet alleen een speaker, maar ook een app.

De Home-app van Google

Je krijgt de Google Home namelijk alleen aan de praat door ‘m toe te voegen via de Home-app. En dat is verwarrend, toch? Door in de toekomst alleen Nest-speakers uit te brengen wordt het een stuk duidelijker. De Home-app van Google kun je het best zien als hét commandocentrum van je smart home.

google home app uitg

Hierin voeg je apparaten toe, kun je ze bedienen en de instellingen aanpassen. Heb je twee Google Nest Mini’s gekocht en wil je hun speakerkracht bundelen? Daarvoor heb je de Home-app nodig. En ook wanneer je Google Chromecast wil toevoegen aan je smart home kom je nergens zonder de Home-app. De Google Home-app is dus het verbindingspunt tussen alle slimme apparaten.

Zodra je de Home-app opstart zie je het Thuis-tabblad. Dit venster geeft snelkoppelingen voor acties die je vaak uitvoert, zoals het afspelen van muziek of het dimmen van de verlichting. Ook wanneer je ‘s avonds vaak een film kijkt geeft Home je alvast het voorzetje. Ook kun je vanuit de Home-app apparaten configureren en bijvoorbeeld het volume aanpassen. Dit is ideaal voor wanneer de microfoon van je Google Home bijvoorbeeld uitstaat, of niet goed reageert.

Download Google Home in Google Play (gratis)

Laatste berichten

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Nieuws Google heeft de gastmodus voor alle Google Home- en Nest-speakers verwijderd. Via een Chromecast kunnen bezoekers nog wel makkelijk en snel media streamen.
Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Nieuws Sonos is in de Verenigde Staten een rechtszaak begonnen tegen Google, omdat slimme Google-speakers en andere producten inbreuk zouden maken op patenten van Sonos. Na jarenlang tevergeefs onderhandelen eist Sonos nu een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van Google-gadgets.
Vernieuwde Google Home-app met meer functies rolt uit

Vernieuwde Google Home-app met meer functies rolt uit

Apps De nieuwe Google Home-app rolt nu uit voor Android en iOS. Dat is veel sneller dan verwacht, want Google beloofde dat de update 'begin volgend jaar' uit zou komen. Dit is er allemaal nieuw.
Zo koppel je het geluid van meerdere Google Home (Mini)-speakers aan elkaar

Zo koppel je het geluid van meerdere Google Home (Mini)-speakers aan elkaar

Nieuws Het is vanaf nu mogelijk om meerdere Google Home (Mini)-speakers aan elkaar te koppelen, zodat je stereosound krijgt. Dit levert een betere geluidskwaliteit en meer volume op.
Android nieuws #43: Kapotte Google Home, snellere Android-updates en meer

Android nieuws #43: Kapotte Google Home, snellere Android-updates en meer

Nieuws Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.