Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Archos 50 Helium

Archos 50 Helium 4G
Scherm 5 inch
Camera 8 megapixel

Archos 50 Helium: goedkope smartphone met 4G

De Archos 50 Helium is een fraai toestel van de Franse smartphonefabrikant Archos met ondersteuning voor 4G. De smartphone werd in mei 2014 geïntroduceerd voor  circa 180 euro. De 50 Helium wordt aangedreven door een 1,2 GHz quadcore-processor met 1GB aan werkgeheugen. Daarmee is het toestel snel genoeg om Android 4.3 (Jelly Bean) vloeiend te draaien. Ook is er 8GB aan opslagruimte en een 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant van het toestel aanwezig.

De accu  van de Archos 50 Helium heeft een capaciteit van 2000 mAh en staat garant voor een standby-tijd van circa 600 uur. In de praktijk gaat de Helium op een volle lading gemakkelijk een dag mee. Lees ook over het kleinere broertje van dit toestel, de Archos 45 Helium.

De Archos 50 Helium in vogelvlucht

De Archos 50 Helium onderscheidt zich  door de ondersteuning voor 4G. Daarnaast beschikt het toestel over prima specificaties en een fraai design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,2GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.3 (Jelly Bean)
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • 2000 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Archos 50 Helium

Archos 50 HeliumHet grootste pluspunt van de Archos 50 Helium is zonder twijfel de 4G-ondersteuning. Dit is erg handig wanneer je veel  mobiel internet, en bijvoorbeeld muziek streamt of video’s wil downloaden. Uiteraard kan het toestel ook overweg met 3G, wifi en bluetooth.

Ook fijn is het grote 5 inch-scherm, dat een resolutie van 1280 bij 720 pixels heeft. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 294 ppi, waardoor afzonderlijke pixels nauwelijks te onderscheiden zijn. Het display is met zijn formaat geschikt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games. Dankzij  de vlotte specificaties hoef je je geen zorgen te maken dat spelletjes haperen.

De Archos 50 Helium draait uit de doos op Android 4.3 (Jelly Bean) en is naderhand helaas niet bijgewerkt naar een recentere Android-versie. Hierdoor zit je als gebruiker vast aan een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem, maar dat is geen ramp. Jelly Bean heeft namelijk de meeste benodigde functionaliteiten.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Archos 50 Helium met abonnement.

Pluspunten 50 Helium 4G

  • Ondersteuning voor 4G
  • Lekker groot scherm
  • Vlotte specificaties

Minpunten 50 Helium 4G

  • Draait een oude Android-versie
  • Behuizing voelt goedkoop aan
Archos 50 Helium 4G
Welke Archos 50 Helium 4G wil je?
Wij hebben momenteel geen Archos 50 Helium 4G aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Archos 50 Helium en 45 Helium geïntroduceerd: goedkope 4G-smartphones

Archos 50 Helium en 45 Helium geïntroduceerd: goedkope 4G-smartphones

Nieuws De Franse fabrikant Archos heeft maandag twee nieuwe smartphones geïntroduceerd: de Archos 50 Helium en de Archos 45 Helium, twee nieuwe 4G-smartphones met degelijke specs die medio maart op de…