Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus ZenPad 8.0

Asus ZenPad 8.0
6,5
Scherm 8.0 inch
Camera 5.0 megapixel

Asus ZenPad 8.0: budgettablet presteert matig

De Asus ZenPad 8.0 is een goedkope Android-tablet die in 2015 werd uitgebracht. De tablet is voorzien van een relatief lage adviesprijs en op papier vlotte specificaties. Deze Asus wordt aangedreven door een Intel Atom x3-C200-chip met een quadcore-processor. De processor wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Het scherm van de Asus ZenPad 8.0 meet 8 inch en daarmee is het apparaat gemakkelijk met één hand te bedienen.

Foto’s maakt de Asus ZenPad 8.0 met de 5 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde, die beschikken over functies als autofocus. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh. Standaard is de ZenPad 8.0 voorzien van Android 6.0 Marshmallow.

De Asus ZenPad 8.0 in vogelvlucht

De Asus ZenPad 8.0 is vooral interessant vanwege het lage prijskaartje en de mogelijkheid om de tablet met diverse accessoires te gebruiken. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • 8 inch-scherm met 1280 bij 800 pixels
  • Draait uit de doos op Android 6.0 Marshmallow
  • 16GB aan opslagruimte aanwezig
  • 4000 mAh-accu voorziet de tablet van energie

Meer over de Asus ZenPad 8.0

Een belangrijke feature van de Asus ZenPad 8.0 is dat de tablet op Android 6.0 (Marshmallow) draait. Hier overheen is de ZenUI-schil van Asus geplaatst, een relatief lichte schil die weinig visuele verandering doorvoert. Wel zijn enkele interface-elementen als het snelleinstellingen-paneel iets aangepast. Wel wordt er vrij veel bloatware met de software meegeleverd. De voorgeïnstalleerde applicaties bieden geen meerwaarde ten opzichte van apps die in Google Play beschikbaar zijn.

asus zenpad 8.0 review 2

De ZenPad 8.0 is met verschillende accessoires te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk het achterkantje veranderen en van een andere kleur voorzien, of de Audio Cover gebruiken om 5.1 surround geluid toe te voegen aan de tablet. De zogeheten ZenClutch is een hoes gericht op het vrouwelijke publiek en is afsluitbaar met een magneetje.

Asus ZenPad 8.0 review

We hebben de Asus ZenPad 8.0 uitgebreid getest. Hieronder vind je de conclusie van onze bevindingen. Meer over de tablet lees je in de uitgebreide Asus ZenPad 8.0 review.

De Asus ZenPad 8.0 is een tablet met duidelijke voor- en nadelen. Zo zijn we te spreken over de bouwkwaliteit van het apparaat en is het fijn dat het te gebruiken is met verschillende handige accessoires. Jammer zijn de matige prestaties, het korrelige scherm, de vele apps die Asus meelevert en de middelmatige batterijduur. Asus heeft veel concessies moeten doen, maar daar staat een lage adviesprijs van 179 euro tegenover. Daar krijg je een aardige tablet voor, maar wel eentje die nergens echt in uitblinkt en eigenlijk alleen geschikt is voor de niet veeleisende gebruiker.

Pluspunten ZenPad 8.0

  • Prima bouwkwaliteit
  • Lage adviesprijs
  • Te gebruiken met handige accessoires

Minpunten ZenPad 8.0

  • Matig scherm
  • Prestaties ondermaats
  • Batterij gaat niet lang mee

Laatste berichten

Asus ZenPad 8.0 Review: compacte budgettablet presteert matig

Asus ZenPad 8.0 Review: compacte budgettablet presteert matig

6,5
Reviews In augustus kondigde Asus vier nieuwe ZenPad-tablets aan, waaronder de compacte en betaalbare  ZenPad 8.0. In deze review lees je of  de tablet, waarvoor ook diverse cases beschikbaar zijn, de moeite waard is.
Asus rolt Stagefright-patch uit naar ZenPad-tablets

Asus rolt Stagefright-patch uit naar ZenPad-tablets

Nieuws Asus rolt voor alle ZenPad-tablets een firmware-update uit die het Stagefright-lek verhelpt. Als eerste is de ZenPad S 8.0 aan de beurt, daarna volgen de andere ZenPad-tablets van het Taiwanese merk.
Asus presenteert vier nieuwe goedkope ZenPad-tablets in Nederland

Asus presenteert vier nieuwe goedkope ZenPad-tablets in Nederland

Nieuws Asus heeft dit weekend vier nieuwe ZenPad-tablets gepresenteerd: twee tablets met een 8 inch-scherm, één met een 10 inch-scherm en de opvolger van de goedkope Memo Pad 7; de ZenPad C 7.0.