Cat S42

Cat S42

1/6

Nieuws

Laatste update: 1 jaar geleden

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 14,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 244,95

Los toestel

Cat S42: stevige smartphone voor vriendelijke prijs

De Cat S42 is simpelweg de opvolger van de Cat S41 en is een zogenaamde toughphone. Dat betekent dat het toestel wel tegen een stootje kan, stof- en waterdicht is en gebruikt kan worden in omstandigheden waarbij een normale telefoon niet gebruikt kan worden. Handig dus voor mensen met een zwaar beroep, avonturiers of mensen die vaak hun toestel laten vallen.

Naast de Cat S42 kun je ook kiezen voor de Cat S31, dat is een model met wat mindere specificaties die al langer op de markt is. Die heeft echter ook een lagere prijs. Ook heeft de fabrikant inmiddels de Cat S52 uitgebracht, een toestel met een hogere prijs, maar ook wat betere specificaties. Al met al biedt de producent dus genoeg keuze in dit segment.

cat s42 officieel

De Cat S42 op een rijtje

Alle specificaties van de Cat S42 op een rijtje:

  • 5,5 inch lcd-scherm met resolutie van 1440 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera voorop
  • Android 10, zonder software-skin
  • MediaTek-chip, 3GB werkgeheugen
  • 32GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 4200mAh-accu en microUSB-poort
  • Water- en stofdicht, valbestendige behuizing

Meer over de Cat S42

De Cat S42 is uitgerust met een accu van 4200 mAh, waarmee je makkelijk de dag doorkomt. Tevens is het ook mogelijk om het toestel te gebruiken als powerbank. Zo kun je verschillende andere apparaten opladen door deze te verbinden met de Cat S42. Het toestel beschikt over een groot scherm van 5,5 inch, maar de resolutie is niet de hoogste ooit. Tekst kan er daardoor wat minder scherp uitzien. Wel heeft dit een positieve invloed op de accuduur van het toestel.

Aan de voor- en achterkant zijn camera’s te vinden, waarmee je snel een foto schiet van een situatie of object. Het toestel is stof- en waterdicht en bevat ook een militaire certificering. Daardoor overleeft het toestel een val makkelijk. De Cat S42 wordt aangedreven door een chip van fabrikant MediaTek en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. Verwacht geen monster qua kracht, maar dagelijkse taken uitvoeren is geen probleem.

Cat levert het toestel met een kale variant van Android 10, waardoor je er direct mee aan de slag kunt. Opladen van de batterij gaat trouwens nog via een verouderde microUSB-poort.

Cat S42 H+ heeft nog net iets meer te bieden

Naast de normale Cat S42 is eind april 2021 ook het Cat S42 H+-model gepresenteerd, die dezelfde hardware biedt als het normale model. Door een speciale coating bevat dat toestel een geavanceerde antibacteriële bescherming. H+ staat voor Hygiene Plus Innovation en daardoor wordt de groei van microben sterk tegengegaan.

Natuurlijk kun je ook dit toestel gewoon schoonmaken zoals jij gewend bent met water, zeep of grovere schoonmaakmiddelen zoals chloor. Interesse in de S42 H+? Check dan ook onderstaande prijsvergelijker, waarin we ook dat type hebben opgenomen.

Dit toestel koop je als… je op zoek bent naar een betaalbare smartphone voor de basisfuncties die tegen een stootje kan.

Cat S42

Cat S42 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 14,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 244,95

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's