Cat S42

Cat S42

Cat S42: stevige smartphone voor vriendelijke prijs

De Cat S42 is simpelweg de opvolger van de Cat S41 en is een zogenaamde toughphone. Dat betekent dat het toestel wel tegen een stootje kan, stof- en waterdicht is en gebruikt kan worden in omstandigheden waarbij een normale telefoon niet gebruikt kan worden. Handig dus voor mensen met een zwaar beroep, avonturiers of mensen die vaak hun toestel laten vallen.

Naast de Cat S42 kun je ook kiezen voor de Cat S31, dat is een model met wat mindere specificaties die al langer op de markt is. Die heeft echter ook een lagere prijs. Ook heeft de fabrikant inmiddels de Cat S52 uitgebracht, een toestel met een hogere prijs, maar ook wat betere specificaties. Al met al biedt de producent dus genoeg keuze in dit segment.

cat s42 officieel

De Cat S42 op een rijtje

Alle specificaties van de Cat S42 op een rijtje:

  • 5,5 inch lcd-scherm met resolutie van 1440 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera voorop
  • Android 10, zonder software-skin
  • MediaTek-chip, 3GB werkgeheugen
  • 32GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 4200mAh-accu en microUSB-poort
  • Water- en stofdicht, valbestendige behuizing

Meer over de Cat S42

De Cat S42 is uitgerust met een accu van 4200 mAh, waarmee je makkelijk de dag doorkomt. Tevens is het ook mogelijk om het toestel te gebruiken als powerbank. Zo kun je verschillende andere apparaten opladen door deze te verbinden met de Cat S42. Het toestel beschikt over een groot scherm van 5,5 inch, maar de resolutie is niet de hoogste ooit. Tekst kan er daardoor wat minder scherp uitzien. Wel heeft dit een positieve invloed op de accuduur van het toestel.

Aan de voor- en achterkant zijn camera’s te vinden, waarmee je snel een foto schiet van een situatie of object. Het toestel is stof- en waterdicht en bevat ook een militaire certificering. Daardoor overleeft het toestel een val makkelijk. De Cat S42 wordt aangedreven door een chip van fabrikant MediaTek en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. Verwacht geen monster qua kracht, maar dagelijkse taken uitvoeren is geen probleem.

Cat levert het toestel met een kale variant van Android 10, waardoor je er direct mee aan de slag kunt. Opladen van de batterij gaat trouwens nog via een verouderde microUSB-poort.

Dit toestel koop je als… je op zoek bent naar een betaalbare smartphone voor de basisfuncties die tegen een stootje kan.

Vind jouw beste Cat S42 deal

Cat S42

Cat S42

Abonnement v.a. € 14,50 p/m Met abonnement Met abo
Los nieuw v.a. € 219,00 Los toestel Los toestel
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's