Fairphone 5

1/1

Pluspunten

  • Modulair ontwerp
  • Nederlandse makelij
  • Zelf te repareren
  • Lang updatebeleid

Minpunten

  • Prijs is aan de hoge kant

Let op: Fairphone heeft de Fairphone 5 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en vermoedens. Uiteraard wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd de laatste info vindt.

De Fairphone 5 is het nieuwste model van de duurzame Nederlandse (smartphone)fabrikant Fairphone. En hoewel er nog niets officieel bekend is over de smartphone, nemen we je op deze pagina mee met onze verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Duurzame materialen

Fairphone staat in het teken van duurzaamheid en produceert recyclebare smartphones (maar ook draadloze oordopjes) die zo min mogelijk negatieve invloed moeten hebben op het milieu. Zo wordt voor elke verkochte smartphone een gelijk deel aan elektronisch afval gerecycled.

De Fairphone 4 heeft een achterkant die van 100% gerecycled plastic is gemaakt en vanbinnen zijn contactpunten verbonden met 100 gerecycled tin. We verwachten dat Fairphone nog meer hergebruikte onderdelen, materialen en componenten weet te verwerken in hun volgende smartphone.

Fairphone 5

Gemakkelijk zelf te repareren

Naast gerecycled materiaal staat Fairphone bekend om hoe makkelijk de smartphone als consument te repareren is. In de test van iFixIt werd de Fairphone 4 met een 10 beoordeeld.

Haal je de achterkant van een Fairphone-toestel af, dan kost het maar een paar schroefjes om verschillende onderdelen zelf te vervangen. Denk hierbij aan de camera, scherm, batterij of oplaadpoort. De ‘nieuwe’ onderdelen zijn via de webshop van Fairphone te verkrijgen. We verwachten dat de Fairphone 5 net zo, dan niet beter te repareren is voor de consument.

Specificaties en prijs

Je betaalt wel een stukje meer voor een duurzame smartphone. De specificaties van de Fairphone 4 kunnen niet concurreren met andere smartphones uit dezelfde prijsklasse. Natuurlijk hopen we de beste specificaties te zien in de Fairphone 5 voor een voordelige prijs, maar dat is natuurlijk lastig.

Als de prijskwaliteitverhouding (op het gebied van hardware) bij de Fairphone 5 al iets beter wordt dan zijn voorgangers, belooft het een interessante smartphone te worden.

Fairphone 4 review op Android Planet

Meer weten over Fairphone en hun recente smartphone? Lees dan onze review van de Fairphone 4. Daar gaan we dieper in op het gebruiken van zo’n duurzame smartphone. Hieronder vind je alvast (een deel van) de conclusie.

De Fairphone 4 is de vierde smartphone van de eigenzinnige Nederlandse fabrikant en een duidelijke upgrade ten opzichte van zijn voorgangers. Het toestel bevat nog meer duurzaam gewonnen grondstoffen, is weer wat eenvoudiger te repareren en heeft betere specificaties. Met de Fairphone 4 haal je de meest duurzame smartphone in huis, afkomstig van een merk dat hoopt dat je de telefoon vijf jaar gaat gebruiken.

De strategie van Fairphone is naar onze mening een voorbeeld voor de smartphoneindustrie, die als geheel helaas nog meer om winst draait dan om duurzaam gebruik en aandacht voor mens en milieu. Fairphone laat – al jaren – zien dat het heel anders kan, maar doet nog niet alles goed. 

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Fairphone 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu