Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Nest Wifi

Google Nest Wifi

Google Nest Wifi

Nest Wifi is de opvolger van Google Wifi. Het mesh-netwerk was al een tijdje in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar is nu de Atlantische Oceaan overgestoken en ook in Nederland verkrijgbaar. Met het instappakket regel je snel en makkelijk een stabiel draadloos wifi-netwerk voor jouw huis. De router en extra internetpunt zijn stijlvol afgewerkt en passen in vrijwel ieder huishouden.

Nest Wifi in vogelvlucht:

  • Draadloos internet voor bijna 350 vierkante meter aan oppervlak
  • Ingebouwde Google Assistent herkent je stem
  • WPA3 beveiligt je netwerk
  • Uitbreidbaar met Google Wifi, zijn voorganger
  • Verkrijgbaar vanaf 259 euro

Mesh-netwerk zorgt voor stabiel internet

Nest Wifi is een mesh-netwerk. Hierbij wordt de capaciteit van het netwerk tussen apparaten onderling gedeeld. Op die manier zorg je ervoor dat je overal in huis een stabiel internetsignaal hebt. Het werkt heel simpel. Je sluit de router aan op een ethernet-poort en stopt de stekker in het stopcontact. Vervolgens voeg je de router via de Google Home-app toe aan je slimme huishouden, en eventueel sluit je nog een extra internetpunt aan.

Deze internetpunten kun je het best op strategische plekken in je huis plaatsen. Op die manier benut je het bereik van Nest Wifi namelijk maximaal. Een router kan zo’n 200 vierkante meter van draadloos internet voorzien. Een internetpunt blijft op een kleine 150 vierkante meter aan oppervlakte steken. De router heeft twee ethernet-aansluitingen. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook een computer of console van direct bedraad internet voorzien.

nest wifi kopen 1

Breid je netwerk goedkoop uit

Een fijne feature van Google Nest Wifi is dat het netwerk overweg kan met Google Wifi. Heb je de voorganger al in huis? Dan kun je de twee systemen gewoon met elkaar koppelen en zo een extra groot wifi-netwerk maken. Verder beschikt Nest Wifi over een ingebouwde Google Assistent. Je kunt dus tegen de router praten en stemcommando’s doorgeven.

Verder heeft Google een nieuwe beveiligingsstandaard toegevoegd: WPA3. Dit internetprotocol is heel veilig en maakt het voor kwaadwillenden lastiger om in te loggen op jouw netwerk. Bovendien beschikt WPA3 over encryptie, waardoor de inhoud van internetdata (zoals berichten, e-mails en video’s) versleuteld wordt.

Nest Wifi is gemaakt voor Google Stadia

Google gaat volop inzetten op Stadia, haar eigen gamedienst. Nest Wifi geeft Google Stadia dan ook voorrang. Tijdens het spelen eigent de gamingdienst zich daarom meer capaciteit toe dan andere apparaten binnen jouw netwerk. Dit moet ervoor zorgen dat je tijdens het gamen minder last hebt van haperingen en een soepelere spelervaring krijgt voorgeschoteld.

Tot slot beschikt Nest Wifi over een aangename functie voor alle handige neefjes en nichtjes onder ons. Via de Home-app is het namelijk mogelijk om de Google Nest Wifi van anderen te besturen, zoals van familieleden. Op die manier kun jij als technicus binnen de familie op afstand problemen met andermans verbinding oplossen. Hiervoor heb je natuurlijk eenmalig toestemming nodig van de ander.

Nest Wifi kopen

Nest Wifi is vanaf 5 mei 2020 verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten, zoals BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de online Google Store. Een instappakket bestaande uit router en internetpunt kost 259 euro. Voor een losse router ben je 159 euro kwijt en een extra punt kost je 139 euro. Uiteraard kun je achteraf altijd extra internetpunten kopen om je netwerk uit te breiden.

Nest Wifi router kopen bij Bol.com (159 euro)

Nest Wifi router kopen bij Coolblue (159 euro)

Laatste berichten

Nest Wifi review: Google maakt mesh-netwerken toegankelijk

Nest Wifi review: Google maakt mesh-netwerken toegankelijk

8
Reviews Nest Wifi maakt het opzetten van een eigen mesh-netwerk ontzettend simpel. Googles wifi-netwerk is makkelijk te installeren, levert een stabiel wifi-signaal en doet tegelijkertijd dienst als slimme speaker. Wel zijn de aansluitmogelijkheden beperkt. Je leest er alles over in deze Nest Wifi review.
Nest Wifi nu verkrijgbaar: draadloos internet van Google is verbeterd

Nest Wifi nu verkrijgbaar: draadloos internet van Google is verbeterd

Nieuws Vanaf nu is Nest Wifi in Nederland verkrijgbaar, een manier om makkelijk en snel een draadloos internetwerk aan te leggen. Het instappakket bestaat uit een router en internetpunt (die het bereik verlengt) en kost 259 euro.
Dit is de Google Nest Wifi met Google Assistent-speakers

Dit is de Google Nest Wifi met Google Assistent-speakers

Nieuws Google heeft de Nest Wifi onthuld. De router wordt bijgestaan door twee Nest Wifi-beacons die je ook als speakers kunt gebruiken. Dit is alles wat je moet weten over de Google Nest Wifi.
‘Dit gaan de Nest Mini, Nest Wifi en andere Google-producten kosten’

‘Dit gaan de Nest Mini, Nest Wifi en andere Google-producten kosten’

Nieuws Het is zo goed als zeker dat Google aankomende dinsdag opvolgers van de Google Wifi en Google Home Mini aankondigt. De router en slimme speaker zijn namelijk online gezet door een Canadese retailer, inclusief prijskaartjes.
‘Nieuwe Google Nest Wifi-router krijgt ingebouwde Assistent’

‘Nieuwe Google Nest Wifi-router krijgt ingebouwde Assistent’

Nieuws Volgende maand kondigt Google de Nest Wifi aan, de opvolger van de huidige Google Wifi. Deze router kan overweg met de Google Assistent en zo naar spraakcommando's luisteren.