Google Nest Wifi

8
1/6

Pluspunten

  • Snel draadloos internet van Google
  • WPA3 zorgt voor een veilig netwerk
  • Google Assistent is ingebouwd

Minpunten

  • Prijzig
  • Bereik is niet geweldig

Prijzen vergelijken

Google Nest Wifi: functies, adviesprijs en meer

Nest Wifi is de opvolger van Google Wifi. Het mesh-network zorgt ervoor dat je overal in huis betrouwbaar en snel draadloos internet hebt. Bovendien beschikt de Nest Wifi over een ingebouwde Google Assistent om vragen aan te stellen. Dankzij de stijlvolle afwerking passen de router en het extra internetpunt in vrijwel ieder interieur.

Google Nest Wifi in vogelvlucht:

  • Draadloos internet van Google voor bijna 350 vierkante meter oppervlakte
  • Ingebouwde Google Assistent herkent je stem
  • WPA3 maakt je netwerk extra veilig
  • Uitbreidbaar met Google Wifi, zijn voorganger
  • Verkrijgbaar met of zonder extra internpunt

Mesh-netwerk zorgt voor stabiel internet

Nest Wifi is een mesh-netwerk. Hierbij wordt de capaciteit van het netwerk tussen apparaten onderling gedeeld. Op die manier zorg je ervoor dat je overal in huis een stabiel internetsignaal hebt. Het werkt heel simpel. Je sluit de router aan op een ethernet-poort en stopt de stekker in het stopcontact. Vervolgens voeg je de router via de Google Home-app toe aan je slimme huishouden, en eventueel sluit je nog een extra internetpunt aan.

nest wifi kopen 1

Deze internetpunten kun je het best op strategische plekken in je huis plaatsen. Op die manier benut je het bereik van Nest Wifi namelijk maximaal. Een router kan zo’n 200 vierkante meter van draadloos internet voorzien. Een internetpunt blijft op een kleine 150 vierkante meter aan oppervlakte steken. De router heeft twee ethernet-aansluitingen. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook een computer of console van direct bedraad internet voorzien.

Breid je netwerk goedkoop uit

Een fijne feature van Google Nest Wifi is dat het netwerk overweg kan met Google Wifi. Heb je de voorganger al in huis? Dan kun je de twee systemen gewoon met elkaar koppelen en zo een extra groot wifi-netwerk maken. Verder beschikt Nest Wifi over een ingebouwde Google Assistent. Je kunt dus tegen de router praten en stemcommando’s doorgeven.

Verder heeft Google een nieuwe beveiligingsstandaard toegevoegd: WPA3. Dit internetprotocol is heel veilig en maakt het voor kwaadwillenden lastiger om in te loggen op jouw netwerk. Bovendien beschikt WPA3 over encryptie, waardoor de inhoud van internetdata (zoals berichten, e-mails en video’s) versleuteld wordt.

Nest Wifi is gemaakt voor Google Stadia

Google gaat volop inzetten op Stadia, haar eigen gamedienst. Nest Wifi geeft Google Stadia dan ook voorrang. Tijdens het spelen eigent de gamingdienst zich daarom meer capaciteit toe dan andere apparaten binnen jouw netwerk. Dit moet ervoor zorgen dat je tijdens het gamen minder last hebt van haperingen en een soepelere spelervaring krijgt voorgeschoteld.

Tot slot beschikt Nest Wifi over een aangename functie voor alle handige neefjes en nichtjes onder ons. Via de Home-app is het namelijk mogelijk om de Google Nest Wifi van anderen te besturen, zoals van familieleden. Op die manier kun jij als technicus binnen de familie op afstand problemen met andermans verbinding oplossen. Hiervoor heb je natuurlijk eenmalig toestemming nodig van de ander.

Nest Wifi kopen

Nest Wifi is vanaf 5 mei 2020 verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten, zoals BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de online Google Store. Het mesh-netwerk is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: met, of zonder extra internetpunt(en). Wie relatief klein woont heeft waarschijnlijk genoeg aan alleen een Nest Wifi-router. Heb je meerdere verdiepingen? Dan doe je er verstandig aan minstens één Nest Wifi-internetpunt aan te schaffen.

Google Nest Wifi specs

Processor

Werkgeheugen 1 GB

Formaat

Breedte 110
Hoogte 90,4
Gewicht 380 gram

Verbindingen

5GHz ondersteuning
Ja

Features

Interne opslag 4 GB

Productkenmerken

Fabrieksgarantie 1 jaar
Aangekondigd 5 mei 2020
Releasedatum 5 mei 2020

Google Nest Wifi deals

Google Nest Wifi

2 stuks

€ 143,00

5 dagen

Bekijk bij Informatique.nl
Informatique.nl

Google Nest Wifi

1 stuk

€ 338,84

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Nest Wifi

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu