De HTC Desire 22 Pro is een toestel met middelmatige specificaties, maar dat is dan ook niet hetgeen waar de fabrikant zich echt op richt met deze smartphone. Interesse in cryptovaluta, NFT’s en de metaverse, lees dan snel verder!
Lees verder na de advertentie.
Middelmatige specificaties voor hoge prijs
Met de Desire 22 Pro richt HTC zich niet op een toestel met de beste specificaties voor zijn prijs. Het gaat zelfs om een smartphone met specs voor het middensegment, iets wat je niet zou zeggen gezien zijn prijs. Zo is het scherm 6,6 inch groot, heeft een resolutie van 2412 bij 1080 pixels en gaat het om een lcd-paneel. Dat geeft kleuren een stuk minder helder weer dan amoled-schermen, die we vaak zien in deze prijsklasse. Wel fijn is dat het scherm maximaal 120 keer per seconde ververst voor een soepele ervaring.
Er is 5G-ondersteuning aan boord dankzij de Snapdragon 695-chip. Dat is een prima processor voor alledaagse taken, maar inmiddels ook al even op de markt. Samen met 8GB RAM en 128GB intern geheugen is het niet om verder over naar huis te schrijven. Opladen gaat met maximaal 18 Watt en de batterij heeft een capaciteit van 4250mAh. Het toestel heeft een IP68-certificering en is daardoor stof- en waterdicht.

In een klein gaatje in het scherm vind je de frontcamera en op de achterkant zijn nog eens drie sensoren aanwezig. De hoofdsensor heeft een resolutie van 64 megapixel en maakt plaatjes van 16 megapixel. Vier pixels worden namelijk samengesmolten tot een enkele, wat zorgt voor betere kleurweergave en details. De twee andere camera’s gebruik je om groothoekfoto’s te maken of bij het maken van een portretfoto.
Richt zich op cryptovaluta, NFT’s en de metaverse
Je koopt dit toestel dan ook niet voor de specificaties, dan ben je beter af bij tig andere smartphones. HTC richt zich met dit toestel, dat draait op Android 12, voornamelijk op de ‘metaverse’. Daarbij kun je onder andere denken aan het beheren van cryptovaluta. Er is bijvoorbeeld een zelf ontwikkelde applicatie aanwezig op de Desire 22 Pro om dat te doen.
Ook handelen in NFT’s is mogelijk en als je het toestel koopt ontvang je ook een exclusieve NFT. Al met al genoeg mogelijkheden dus. Ook een kijkje nemen in de metaverse is geen probleem. Het toestel is namelijk geoptimaliseerd om te gebruiken in virtual reality. Dat kan met een los verkrijgbare Vive Vlow-headset en de voorgeĂŻnstalleerde ViVerse-app.

Prijs en beschikbaarheid
De Desire 22 Pro werd eind juni 2022 gepresenteerd voor onder andere thuisland Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Enkele weken later bereikte het toestel ook onze markt voor een prijs van rond de 475 euro. Op zoek naar de beste deal, check dan onderstaande prijsvergelijker!