Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: voorkantvullend en vlotte specs

Na Samsung, Apple en anderen springt ook Huawei in de wereld van de randloze smartphones. En dat doen ze met panache, want de Huawei Mate 10 Pro is een mooi afgewerkt toestel. Slechts boven en onder het scherm zitten kleine randen. Daarnaast pakt Huawei flink uit op cameragebied, want achterop zit een dubbele camera. Daarmee kun je de focus van je foto’s achteraf aanpassen, of een ‘bokeh’-effect toepassen.

Wil je liever een iets goedkoper toestel, dan kun je ook de Huawei Mate 10 Lite overwegen. Deze beschikt over hetzelfde randloze scherm, maar is honderden euro’s goedkoper. Ook hier vind je dubbele camera’s aan beide kanten, al ligt de beeldkwaliteit iets lager. Daarnaast is de chipset wat minder krachtig. De gewone Huawei Mate 10 verschijnt niet in Nederland.

De Huawei Mate 10 Pro in vogelvlucht

  • Randloos 6 inch amoled-scherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • 20 en 12 megapixel-camera aan de achterkant
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) met EMUI
  • Krachtige Kirin 970-chip met kunstmatige intelligentie
  • 6GB RAM en 128GB opslagruimte

De Huawei Mate 10 Pro nu bij T-Mobile met €10 korting op je bundel!

De Huawei Mate 10 Pro bij T-Mobile:
✔ 5 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ €10 korting p/m op je bundel
✔ Dubbele data voor maar €5 meer
✔ Met Mobiel Voordeel €2,50 extra korting p/m

Meer informatie   Naar aanbieding

Meer over de Huawei Mate 10 Pro

Achterop zit een 20 megapixel-camera, aangevuld met een secundaire 12 megapixel-camera. De tweede lens verzamelt extra informatie over het beeld, waardoor foto’s scherper en kleurrijker zijn. Ook vind je in de camera-app extra’s als een 3D Scanner, waarmee je objecten in de echte wereld om kunt zetten in virtuele varianten.

Het toestel is uitgerust met de Kirin 970-chip. Dat is de allereerste chip met een ‘Neural Processing Unit’ voor smartphones. Klinkt ingewikkeld, maar het betekent in feite dat de Mate 10 over kunstmatige intelligentie beschikt. Dat moet volgens Huawei zorgen voor snellere prestaties, een langere accuduur en slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag.

Huawei Mate 10 Pro

Tot slot is het scherm natuurlijk de grote beeldvanger. De Mate 10 Pro is de allereerste Huawei-smartphone met een voorkantvullend scherm. 81 procent van de voorkant bestaat uit beeld. Daardoor is het Huawei gelukt een groot scherm in een relatief compacte behuizing te proppen. Helaas heeft het scherm wel een iets lagere resolutie dan de concurrentie. Waar Samsung en anderen kiezen voor 2880 bij 1440 pixels, moet de Mate 10 Pro het met 2160 bij 1080 pixels doen. Dat zorgt voor beeld dat ietsje minder scherp is, al merk je daar in de praktijk maar weinig van.

De Mate-serie beschikt traditioneel over relatief grote accu’s, en ook de Mate 10 Pro stelt op dat gebied niet teleur. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh, zo’n 20 procent groter dan de meeste andere smartphones. Daarmee kun je prima een volle dag zonder opladen.

Conclusie Huawei Mate 10 Pro preview

De Huawei Mate 9 was stiekem één van onze favoriete Android-smartphones, en met de Mate 10 weet Huawei enkele verdere stappen in de juiste richting te zetten. De camera’s werken beter en sneller, het randloze scherm maakt de smartphone stijlvoller en de belofte van snellere, consistentere updates is meer dan welkom.

Helaas kunnen we ons minder vinden in enkele andere keuzes. Zo is het betreurenswaardig dat ook Huawei de koptelefoonaansluiting schrapt, en zijn we nog geen fan van de glanzende achterkant. Of de grote accu, Kirin 970-chip met kunstmatige intelligentie en die slimme camera die gebreken goed maken, hopen we je in de uitgebreide review te vertellen.

→ Lees meer in de Huawei Mate 10 Pro preview

Huawei Mate 10 Pro prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Huawei Mate 10 Pro aanbiedingen van dit moment.

Huawei Mate 10 Pro video

Laatste berichten

Dit waren de 5 beste Android-smartphones van 2017

Dit waren de 5 beste Android-smartphones van 2017

5 min
Nieuws
Als Android-liefhebbers konden we in 2017 ons hart ophalen. Er verschenen haast teveel mooie toestellen om op te noemen. Uit dat enorme aanbod hebben we een selectie van de vijf beste smartphones van 2017 gemaakt.
Huawei Mate 10 Pro review: groot formaat met grootse klasse

Huawei Mate 10 Pro review: groot formaat met grootse klasse

7 min
8.5
Reviews
Na Samsung, LG, Apple en anderen springt ook Huawei in de wereld van randloze schermen. In deze review werpen we een blik op de stijlvolle Huawei Mate 10 Pro, met een dubbele camera, Android 8.0 en meer.

Download onze app

Download onze app