De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Michel van 't Klaphek
7 februari 2020, 15:06
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Afgelopen week verscheen de Android-beveiligingsupdate van februari voor de eerste smartphones. Ben je benieuwd of jij bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel ons overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 6 – 2020

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update ontvangen, zoals Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem hiervoor ook een kijkje in ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches voegen geen nieuwe functies toe aan Android, maar houden wel nare zaken als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in de lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen paniek. Het kan enkele dagen tot weken duren voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

google pixel 4 xl review

Google

Google heeft alle Pixel-telefoons (met uitzonder van de eerste generatie) afgelopen week voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate. Verder zijn enkele bugs opgelost, waaronder het probleem dat de Google Assistent soms zonder reden vastliep. Ook overbelichtingsproblemen tijdens het fotograferen behoren volgens Google nu tot het verleden.

Samsung

Samsung is Google voor de derde keer op rij te snel af geweest als het aankomt op Android-updates uitrollen. Afgelopen week hadden de Galaxy A50 en Note 10 de primeur; de toestellen werd als eerst bijgewerkt met de patch van februari. Een paar uur later volgde de officiële update van Google.

Sony

Goed nieuws voor mensen met een Sony Xperia 5; de Android 10-update voor dit toestel is afgelopen week begonnen. Dit betekent dat je straks aan de slag kunt met een donkere modus, duidelijkere privacyinstellingen en beter deelmenu. Ook hebben de Xperia 10 en 10 Plus de beveiligingsupdate van vorige maand gekregen.

sony xperia 10 review

Motorola

Lenovo heeft twee toestellen voorzien van de voorlaatste Android-beveiligingsupdate. Zowel de Moto G6 Plus als One Zoom hebben een update ontvangen. Naast de gebruikelijke bugfixes zijn er geen nieuwe functies toegevoegd.

Huawei

Te midden van alle heisa rondom Huawei en Android heeft het bedrijf afgelopen week de krachtige Mate 10 Pro bijgewerkt met de laatste veiligheidspatch van vorig jaar. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe functies bijgekomen.

Nokia

Een rustige week voor HMD Global. Het bedrijf werkte slechts één toestel bij met de nieuwste Android-beveiligingsupdate. Meerdere lezers hebben Android Planet laten weten dat hun Nokia-smartphone achterloopt met updates. Het bedrijf heeft hier nog niet op gereageerd.

  • Nokia 8 – beveiligingsupdate februari 2020
xiaomi pocophone f1 review

Xiaomi

Zijn opvolger is inmiddels gepresenteerd, maar het kersverse bedrijf Poco is zijn eerste smartphone niet vergeten. De eerste Pocophone is afgelopen namelijk bijgewerkt naar Android 10. Ook is gelijk de beveiligingsupdate van januari toegevoegd.

Check je smartphone

Staat je smartphone er niet bij? Wees niet getreurd. Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er de volgende keer wel bij. Trouwens, zelfs als je telefoon wél in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Zo kunnen onder meer je provider en toestelversie invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Android Planet maakt wekelijks een overzicht van alle Android-smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, en download de gratis Android Planet-app voor je smartphone. Tot slot willen we jou, de lezer, bedanken voor het doorgeven van updates. Sterker nog, zonder jullie zou dit wekelijkse overzicht bij lange na niet zo compleet zijn.

Michael, msf71, Gonny, Jozef en leviz: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu