Huawei Mate S

7,5

Huawei Mate S: de eerste smartphone met ‘Force Touch’

De Huawei Mate S is een nieuw Android-toestel dat op de  IFA 2015 werd aangekondigd. Het is de eerste smartphone die voorzien is van een drukgevoelig `Force Touch` scherm, dat ook door de  iPhone 6S wordt gebruikt. Met het speciale scherm kunnen diverse acties worden uitgevoerd op basis van de kracht die je op het scherm uitoefent. Helaas zal aanvankelijk alleen het normale model, zonder Force Touch, beschikbaar worden in de Benelux.

Wat specificaties betreft de Huawei Mate S goed voorzien. De smartphone wordt aangedreven door een Kirin 935-processor, die we kennen van de Huawei P8, met 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Verder is er een 5,5 inch-full-hd-scherm, 13 en 5 megapixel-camera, vingerafdrukscanner en Android 5.1.1 (Lollipop) aanwezig. Stroom krijgt de Mate S van een  2700 mAh-accu.

De Huawei Mate S in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Mate S is een groot en vlot toestel dat zich voornamelijk onderscheidt door  het drukgevoelige scherm. Daarnaast draait de smartphone standaard op Android 5.1.1 met de welbekende Emotion UI-skin van Huawei. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Mate S op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch-ips-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Kirin 935-chip met 3GB aan werkgeheugen
  • Draait op Android 5.1.1 (Lollipop) met EMUI 3.1-schil
  • 13 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Huawei Mate S

De meeste onderscheidende feature van de Huawei Mate S is natuurlijk het drukgevoelige scherm. Hiermee kunnen diverse acties worden uitgevoerd wanneer je hard of zacht op het display drukt. Denk hierbij aan het inzoomen op een foto en het starten van een bepaalde app. Een geinige toevoeging is dat je het scherm kunt gebruiken als weegschaal. De  Huawei Mate S met Force Touch wordt pas op een later moment verkrijgbaar, maar helaas niet in Nederland.

huawei mate s

Uit de doos draait de Huawei Mate S op Android 5.1.1 (Lollipop), de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Lollipop kenmerkt zich door het fraaie Material Design, vloeiende animaties en slimme notificaties. Hier zie je in de praktijk echter weinig van, en dat komt door de EMUI 3.1-schil van Huawei. De skin verbergt het fraaie uiterlijk en lijkt sterk op het iOS van Apple. Zo worden  alle apps op de homescreens getoond en hebben menu’s en pictogrammen een iets andere look.

De Huawei Mate S komt in twee verschillende versies: één met het drukgevoelige scherm en eentje zonder. Het model met `Force Touch` komt als gezegd  niet naar de Benelux, en is het nog onduidelijk of daar verandering in komt. De versie  met 32GB opslag werd medio september 2015 geïntroduceerd met een prijskaartje van 649 euro.  Het 64GB-model kost 699 euro.

Conclusie Huawei Mate S review

De Mate S zou een hele goede koop zijn als hij 100 euro goedkoper was. De adviesprijs van 649 euro voor het 32GB-model is aan de forse kant, terwijl we dit niet echt van Huawei zijn gewend. De behuizing, hardwareprestaties en vingerafdrukscanner zijn dik in orde, maar het scherm, de software en de camera aan de achterzijde zijn niet van het high-end-niveau dat je voor de prijs zou verwachten. Dat betekent echter niet dat de Mate S slecht is. Integendeel: het is een prima toestel met een paar hele sterke en een paar mindere punten. Maar 649 euro is wel 100 euro te veel voor wat je krijgt.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Huawei Mate S review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu