Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG K61

LG K61
Scherm 6.53 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de LG K61

De LG K61 is begin februari 2020 gepresenteerd, samen met de LG K51S en LG K41S. Het toestel is voorzien van de beste specificaties van dit trio, maar daarvoor tast je ook wat dieper in de buidel.

Pluspunten LG K61

  • Groot scherm met hoge resolutie
  • Moderne vierdubbele camera
  • Voorzien van militaire certificering

Minpunten LG K61

  • Niet de snelste processor
  • Vooralsnog geen Android 10

Kan tegen een stootje

De LG K61 is ook uitgerust met een militaire MIL-STD-810G-certificering, waardoor het toestel tegen een stootje kan. Ook grote temperatuursverschillen zijn geen probleem voor dit toestel, wat dan gewoon zijn mannetje staat.

De fabrikant kiest voor een scherm van 6,53 inch met een prima resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Daardoor is het bekijken van een filmpje of website geen enkel probleem. Er is een laagje beschermend glas aanwezig, waardoor krassen en beschadigingen minder snel ontstaan.

In de LG K61 is de MediaTek Helio P35-chip het kloppende hart, bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen. Dat zorgt ervoor dat taken als social media, een simpele game of een filmpje maken geen enkel probleem is.

LG K61

Vijf camera’s in totaal

In een klein gaatje in het scherm is de frontcamera verwerkt. Daarmee schiet je een foto van maximaal 16 megapixel en ook voor een videogesprek gebruik je die camera. Op de achterkant van de LG K61 zijn nog eens vier camera’s te vinden.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel. Zo leg je veel detail vast en maak je een prima foto. Wil je wat meer vastleggen van de omgeving, een mooi gebouw of een landschap? Dan gebruik je de wijdhoekcamera met een resolutie van 8 megapixel.

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot zijn er nog twee camera’s aanwezig die extra functies toevoegen aan de K61. Zo maak je portetfoto’s dankzij de speciale 5 megapixel-sensor. Ook foto’s van insecten of bijvoorbeeld bloemknoppen van dichtbij maak je makkelijk. De resolutie daarvan is wel wat laag met 2 megapixel, dus heel veel detail leg je er niet mee vast.

Komt nog met Android 9.0 (Pie)

Net als zijn betaalbaardere broertjes draait de K61 nog op Android 9.0 (Pie), wat ouderwets te noemen is. Of er een update wordt geleverd naar het nieuwere Android 10 is op dit moment nog niet bekend.

Deze smartphone koop je als je… een stevig maar voordelig toestel zoekt, met een prima scherm en veel cameramogelijkheden.

LG K61
Welke LG K61 wil je?
Selecteer:
64GB
LG K61 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 17,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 9,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

LG K 2020-serie officieel: veel camera’s, grote accu’s en fraai design

LG K 2020-serie officieel: veel camera’s, grote accu’s en fraai design

Nieuws De LG K2020-serie is officieel gepresenteerd. Het gaat om smartphones waarbij de camera's centraal staan, maar ook de grote accu's en het design.