De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG Magna

8

De LG Magna is een van de budgettoestellen die LG in maart 2015 heeft gelanceerd. Het toestel werd bij de aankondiging vergezeld door de LG Spirit, Leon en Joy en is net wat krachtiger (en duurder) dan die smartphones. Ondanks het bescheiden prijskaartje van de Magna krijg behoorlijk veel waar voor je geld. De smartphone draait uit de doos op Android 5.0 Lollipop en heeft een groot 5 inch-scherm met een hd-resolutie.

Het design van de Magna is stevig en dun en de achterzijde is voorzien van een metallook die de smartphone een premium uitraling geeft. Ook heeft het toestel een zogenoemd in-cell touchscreen. Dit touchscreen is dunner omdat de touchsensoren zijn geïntegreerd in het scherm en niet in een aparte laag.

De LG Magna in vogelvlucht

De LG Magna is een interessant Android-toestel voor wie goede specs en prestaties wenst, maar niet de hoofdprijs wil betalen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

  • Groot 5 inch-scherm met hd-resolutie
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Twee camera’s met 8 en 5 megapixels
  • 8GB opslag voor apps en media, eventueel uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Meer over de LG Magna

lg magna leon joy

De LG Magna is qua specs dus prima voorzien. Het toestel is bovendien beschikbaar met 4G-ondersteuning, zodat je overal in Nederland en België gebruik kunt maken van snel mobiel internet. De accu van de smartphone heeft een capaciteit van 2540 mAh, waarmee je in de praktijk de dag gemakkelijk doorkomt. Bovendien zijn er twee capabele camera’s met 8 en 5 megapixels aanwezig, waarmee je snel normale foto’s en scherpe selfies schiet.

Het design van de LG Magna komt overeen met eerdere high-end smartphones van LG. Ook dit goedkopere toestel heeft dunne schermranden en zijn knoppen aan de achterzijde, zodat je ze gemakkelijk met één hand kunt bereiken. Ruim 70 procent van de voorzijde van het toestel bestaat uit scherm, en dat geeft het een bijzondere look. Meer erover lees je in onze LG Magna preview.

Conclusie LG Magna preview

Met de Magna, Spirit, Leon en Joy heeft LG weer enkele aantrekkelijke midrange en budgetsmartphones in zijn portfolio. De Magna is zonder twijfel de meest interessante van de vier, al biedt de Spirit vrijwel hetzelfde design en prima specs voor een lagere prijs. De kromming in het scherm geeft beide toestellen een onderscheidende look en met 4G-ondersteuning en Android 5.0 aan boord zijn ze klaar voor de toekomst. De Leon is wat hardware en mogelijkheden betreft vergelijkbaar, al had de schermresolutie wat ons betreft hoger mogen zijn. Het absolute budgetmodel in  de nieuwe range is de Joy, die eigenlijk alleen voor beginners geschikt is. Wil je meer dan alleen WhatsAppen, surfen en mailtjes beantwoorden, dan loop je met dit toestel al gauw tegen beperkingen aan en kun je beter voor de Leon gaan.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Magna

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu