De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Gerucht: Amazon maakt compacte tablet voor 50 dollar

Gijs Ettes
8 september 2015, 10:11
1 min leestijd
Gerucht: Amazon maakt compacte tablet voor 50 dollar

Amazon werkt aan een tablet van 50 dollar die nog deze herfst verkrijgbaar wordt. Het apparaatje zou low-end specificaties krijgen en een scherm van 6 inch, zo meldt de Wall Street Journal.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Amazon-tablet zoekt de bodem op

De reden dat Amazon met zo’n goedkope tablet zou komen, is omdat het bedrijf moeite heeft om zijn duurdere modellen aan de man te brengen. Zo zouden de verkopen van de Fire HDX-tablet (vanaf 349 dollar) tegenvallen. De Amazon-tablet van 50 dollar zou een monospeaker in plaats van een stereospeaker krijgen en ook op andere vlakken compromissen doen, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf. De goedkoopste tablet van het bedrijf kost momenteel 79 dollar.

Voor de aankomende feestdagen zou Amazon ook nog twee andere tablets met schermen van 8 en 10 inch willen uitbrengen. Of en wanneer de apparaten naar de Benelux komen, is niet bekend.

Onlangs verlaagde Amazon overigens de prijs van de geflopte Fire Phone. Dat toestel werd vorig jaar met een prijskaartje van 649 dollar geïntroduceerd, verkocht dramatisch en kost inmiddels nog maar 130 dollar, waarbij kopers er een Amazon Prime-abonnement van 99 dollar gratis bij krijgen. Dat heeft er inmiddels wel toe geleid dat de Fire Phone uitverkocht is.

Lees het laatste nieuws over Amazon

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu