Android 12 vanaf nu beschikbaar op Samsung Galaxy A21s en A22

Tim Ligterink
3 augustus 2022, 9:04
2 min leestijd
Android 12 vanaf nu beschikbaar op Samsung Galaxy A21s en A22

Vanaf dit moment rolt de nieuwste Android-update uit voor Samsung’s Galaxy A21s en A22-smartphones. Gebruikers van deze toestellen kunnen de update binnen de kortste keren verwachten. We vertellen je hoe het zit, dus lees gauw verder.

Lees verder na de advertentie.

Android 12-update op Galaxy S21s en A22 nu beschikbaar

android 12

Samsung is begonnen met het uitrollen van een Android-update voor twee van hun smartphones. De telefoons in kwestie zijn de Samsung Galaxy A21s en Samsung Galaxy A22 uit 2020 en 2021. Deze smartphones draaiden uit de doos op Android 11 of 10, maar krijgen vanaf nu een update naar Android 12. 

Met de update naar Android 12 komt ook de upgrade naar de One UI 4.1-schil van Samsung. Daarmee geeft de fabrikant je een hoop mogelijkheden tot personalisatie. Denk aan het instellen van een kleur waar je hele telefoon zich op aanpast en de beveiliging op het gebied van privacy is flink aangescherpt.

Zo installeer je de nieuwe update

Gebruik jij een Samsung Galaxy A21s of A22? Dan staat de update op jou te wachten. Waarschijnlijk krijg je vanzelf een melding met de boodschap dat je je telefoon kunt updaten. Door op die melding te klikken, kom je in het ‘Software update’-menu. Hier download en installeer je gemakkelijk de nieuwe Android-versie. 

Geen melding? Ga dan naar je instellingen en scroll naar beneden. Daar vind je ook het ‘Software update’-menu en begin je de installatie. Zie je geen update staan? Dan zul je nog even moeten wachten en krijg je de komende dagen Android 12 binnen.

De Samsung Galaxy A21s en A22 in het kort

De Galaxy A21s is een betaalbare Android-smartphone van Samsung met een grote accu en scherm van 6,6 inch. Het toestel kwam met een aantal kleinere updates ten opzichte van de Samsung Galaxy A21 en was destijds een prima optie voor de prijs. Hij kwam standaard met Android 10 en krijgt nu de update naar Android 12

samsung galaxy a22 5g vs galaxy a21s
A22 en A21s

De Galaxy A22 is een budgetmodel van vorig jaar. Deze kwam met een scherper en iets groter scherm dan zijn voorganger en betere camera’s. Door de hogere verversingssnelheid en krachtigere chip voelt deze telefoon ook sneller aan. Uit de doos was Android 11 op deze smartphone geïnstalleerd en deze krijgt nu ook de Android 12-update. 

Wil je niets missen over de laatste Android-updates? Check dan elke week onze update-gids. Daarin vind je alle smartphones die een Android- of beveiligingsupdate hebben ontvangen gedurende de week. Hieronder vind je het laatste Android-nieuws.

Bedankt voor de tip, Popke!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A22
Samsung Galaxy A22

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu