De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android staat op 9 van de 10 verkochte smartphones’

Thomas Haenen
3 november 2016, 8:59
1 min leestijd
‘Android staat op 9 van de 10 verkochte smartphones’

Android domineert de wereld van de smartphones, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het overgrote deel van alle verkochte toestellen loopt op het mobiele besturingssysteem van Google. Goed nieuws voor het Android marktaandeel 2016 dus.

Lees verder na de advertentie.

Android marktaandeel 2016 groeit

In het voorbij kwartaal was Android te vinden op 87,5 procent van alle verkochte smartphones, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Daarmee loopt Google ver voor op de concurrentie: Apple is nummer twee, met een marktaandeel van 12,1 procent. Windows, BlackBerry OS, Tizen en andere mobiele besturingssystemen maken nauwelijks nog een impact. Deze zouden volgens het onderzoek goed zijn voor slechts 0,3 procent.

Android marktaandeel 2016

In totaal zijn er in het derde kwartaal van dit jaar 375,4 miljoen smartphones verkocht volgens de onderzoekers. Dat is een groei van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er 354,2 miljoen smartphones verkocht worden. Die groei is grotendeels te danken aan de populariteit van Android in opkomende landen. In China en Afrika, waar het percentage smartphonebezitters relatief laag is, kiezen consumenten vrijwel overwegend voor toestellen met Android.

Apple en Microsoft moeten het afleggen

Sterker nog: Android heeft nog nooit eerder zoveel gedomineerd op de mobiele markt. In dezelfde periode vorig jaar was Android goed voor ‘slechts’ 84,1 van alle verkochte toestellen. Zowel iOS als andere besturingssystemen zijn in het voorbije jaar teruggelopen, terwijl Android alleen maar doorgroeide.

Op dit moment lijkt Android vrijwel geen tegenstanders meer te hebben. Grote bedrijven als Microsoft lijken geen impact te kunnen maken op de mobiele markt, terwijl nieuwe opties als Tizen niet of nauwelijks gebruikt worden. Google is zijn eigen grootste concurrent, merken de onderzoekers op. Het aantal fabrikanten dat winst maakt met Android-toestellen is klein, en door de wildgroei aan toestellen zijn consumenten lang niet altijd voorzien van de nieuwste software.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu