De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chinees bedrijf lanceert Android-mountainbike

Erwin Vogelaar
24 april 2016, 19:58
2 min leestijd
Chinees bedrijf lanceert Android-mountainbike

Android wordt in steeds meer producten gestopt. Het Chinese LeEco heeft nu een fiets gemaakt dat Android draait. Niet om de wielen aan te sturen, maar wel om de rest te regelen.

Lees verder na de advertentie.

Android mountainbike

Het Chinese bedrijf LeEco zet een opvallend Android-product op de markt. De Le Syvrac is een fiets die op Android draait. Het is een slimme mountainbike die er niet alleen vlot uitziet, maar waar ook intern dus ook het een en andere gaande is. Deze samenwerking tussen Android en fiets gaat wat verder dan zomaar een Android-smartphone aan een stuur, want dat kennen we inmiddels wel en is dus niet meer bijzonder. Het besturingssysteem in de Le Syvrac is een essentieel onderdeel van de fiets.

android mountainbike

Android voorziet de fiets van lichten, een speaker en zelfs een slot. Wil iemand je Android-fiets stelen, dan gaat er zelfs een alarm af. Wordt de fiets toch meegenomen, of ben je hem kwijtgeraakt, dan kun je ‘m  via een app op je smartphone weer terugvinden. Daarnaast zit er in het stuur een hartslagmeter verwerkt, wat handig is voor sporters die in een bepaalde hartslagzone willen blijven. Uiteraard wordt ook je snelheid en afstand gemeten en kun je het weer in de gaten blijven houden. In de stang van de fiets zitten de knoppen verwerkt.

Het scherm zelf is 4 inch groot, maar achter het scherm zit een flinke 4GB RAM om alles, behalve de wielen zelf, draaiende te houden. Met al deze technologie is het niet bepaald een goedkope fiets geworden. De Le Syvrac gaat voor 39,999 renminbi over de toonbank, wat omgerekend neerkomt op bijna 5,500 euro. Het is niet waarschijnlijk dat we de fiets in de Benelux snel zullen tegenkomen, maar het is wel mooi om te zien hoe Android elke keer weer op verrassende en nieuwe manieren gebruikt wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu