De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo zorgt Samsung ervoor dat je accu straks in 12 minuten vol zit

Thomas Haenen
28 november 2017, 12:11
2 min leestijd
Zo zorgt Samsung ervoor dat je accu straks in 12 minuten vol zit

Laat Quick Charge maar zitten en vergeet Dash Charge: als het aan Samsung ligt, laden smartphones nog steeds niet snel genoeg op. Nieuwe grafeentechnologie moet voor betere accu’s zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Samsung betere smartphone-accu’s maakt

Onderzoekers van het Samsung Advanced Institute of Technology hebben een technologie ontdekt die voor forse accuverbeteringen zorgt. Die zorgt ervoor dat accu’s niet alleen 45 procent langer meegaan, maar ook tot wel vijf keer zo snel opladen. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in Nature, een gerenommeerde wetenschappelijke publicatie.

Zowat alle smartphones die nu verschijnen hebben een lithium-ion-accu. Deze technologie wordt al sinds de jaren negentig gebruikt in veel producten, van mobiele telefoons tot drones tot eigenlijk alles wat oplaadbaar is.

betere smartphone-accu's

Hoewel er elk jaar kleine verbeteringen worden gemaakt om meer capaciteit in minder ruimte te proppen, lijkt onderhand de grens bereikt te zijn. Dat zorgt voor belemmeringen in het design van smartphones. Andere onderdelen worden alsmaar kleiner, maar accu’s zijn ruwweg even groot gebleven. De enige manier om smartphones dunner en compacter te maken, is door de accu te verkleinen. Dat terwijl de meeste smartphones nog altijd hooguit een dag meegaan zonder opladen.

Zo werkt de nieuwe accutechnologie

De nieuwe accu’s combineren lithium-ion met grafeen. Dat is een technologie die elektriciteit veel sneller kan geleiden. Simpelgezegd zorgt het ervoor dat de stroom sneller van de oplader naar de accu gaat. Volgens de onderzoekers zorgt het ervoor dat accu’s die normaal slechts na een uur vol zitten, met de nieuwe technologie al na 12 minuten vol zitten.

Overigens duurt het nog even voor de techniek klaar is voor het grote publiek. Reken er bijvoorbeeld maar niet op dat de Galaxy S9 over het nieuwe accutype beschikt. Volgens Samsung is de technologie tevens handig in veel andere producten die nu nog op lithium-ion leunen, zoals elektrische auto’s. Die hebben nu vaak nog gigantische, zware en langzaam opladende accu’s. Met de nieuwe technologie worden de auto’s sneller opgeladen en leggen ze tevens langere afstanden af.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Nature
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu