Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 kopen: alle opties op een rij

De Samsung Galaxy S9 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Samsung Galaxy S9: krachtige smartphone met topcamera

De Samsung Galaxy S9 is het topmodel uit 2018 van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De smartphone biedt een voorkantvullend scherm met een vingerafdrukscanner, uitstekende camera en andere nieuwe functies. Net als zijn voorganger en opvolger, de Galaxy S8 en Galaxy S10, heeft het toestel hele snelle mobiele hardware.

Via deze pagina houden we je op de hoogte over het toestel. Zo blijf je op de hoogte van de losse Galaxy S9 prijzen en de Galaxy S9 met abonnement, specificaties en andere details. De smartphone werd op 25 februari 2018 gepresenteerd. Gelijktijdig kregen we ook de grotere Samsung Galaxy S9 Plus te zien.

Lees ook over de opvolgers van dit toestel, de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e.

Samsung Galaxy S9 specificaties

  • Voorkantvullend 5,8 inch-scherm met QHD-resolutie
  • 12 megapixel-camera achterop met superslowmotion-video’s
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met verbeterde Bixby
  • Krachtige Exynos 9810-chip en 4 of 6GB werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • AR Emoji om je gezicht in een 3D-model te zetten

Opnieuw twee versies

In 2017 bracht Samsung twee versies van zijn vlaggenschip uit. Naast de 5,8 inch-Galaxy S8 is er ook de 6,2 inch-Galaxy S8 Plus. De twee smartphones zijn identiek qua hardware en verschillen enkel in formaat. Dat herhaalt Samsung bij de Galaxy S9. Sterker nog: ook hier heb je wederom de keuze tussen een 5,8 inch- en 6,2 inch-model.

Wel heeft de camera een flinke upgrade gekregen. De grotere Galaxy S9 Plus heeft een dubbele camera, net als de Galaxy Note 8 en Note 9. Dat geeft wat extra opties, maar betekent niet dat de camera van de reguliere S9 slecht is. Integendeel: Samsung rust zijn vlaggenschepen altijd uit met een uitstekende camera.

In Nederland is bovendien de Galaxy S9 Duos beschikbaar, die plek heeft voor een tweede simkaart. Daarmee kun je kiezen tussen het plaatsen van een geheugenkaart of een extra simkaart. Zo ben je bereikbaar op twee mobiele nummers tegelijk. Een dual-sim-smartphone als deze is handig als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor werk en privé, of als je een extra abonnement hebt voor mobiele data in het buitenland.

Scherm: voorkantvullend met vingerafdrukscanner

Ook het scherm van de ‘gewone’ Galaxy S9 is dik in orde. Samsung kiest opnieuw voor een voorkantvullend display, dat doorloopt in de randen. De vingerafdrukscanner zit opnieuw aan de achterkant, maar heeft een ander plekje gekregen. Hij zit namelijk niet naast, maar onder de camera. Een veel logischere positie, omdat je ‘m dan makkelijker op de tast vindt.

Samsung Galaxy S9 release officieel

Samsung heeft daarnaast geprobeerd het scherm dunner te maken. Een scherm is vaak één van de dikste onderdelen van een smartphone. Als Samsung slaagt, wordt de smartphone dunner, maar blijft er ook meer ruimte over voor een accu. Dat is helaas niet helemaal het geval: de S9 heeft – net als de S8 – een 3000 mAh-accu. Hiermee kom je overigens wel gewoon de dag door.

Verder heeft Samsung de irisscanner verbeterd, waardoor hij nu sneller én veiliger werkt. Activeer je deze functie, dan ontgrendel je de telefoon door simpelweg in de camera te kijken. Dit kon op de Galaxy S8 ook al, maar werkte lang niet altijd, en bovenal erg traag.

Flink verbeterde camera

Terwijl andere fabrikanten al geruime tijd dubbele camera’s achterop bieden, is het voor Samsung nog een vrij nieuwe technologie. De Galaxy Note 8 was eind 2017 de allereerste Samsung-smartphone met een extra lens. Nu heeft ook de Galaxy S9 Plus er eentje. Met de extra lens kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies, of achteraf de focus van je foto’s aanpassen.

De camera wordt tevens uitgerust met ondersteuning voor superslowmotion, of 960 frames per seconde. Daarmee krijg je de kleinste details van elke beweging in beeld. Het is vergelijkbaar met Sony’s Xperia XZ Premium, die dit ook doet.

Dit brengt de verbeterde camera

Samsung Galaxy S9

De belangrijkste verbetering van de Galaxy S9 heeft te maken met de camera. Een belangrijke nieuwe feature is super slow-mo, waarmee je beelden tijdelijk met 960 frames per seconde vastlegt. Dat klinkt ingewikkeld, maar komt er op neer dat je een filmpje met extreme vertraagde beelden vastlegt. Perfect voor een actieshot, of als je een ander spectaculair moment extra goed wil vastleggen.

Daarnaast presteert de camera van de Galaxy S9 beter in het donker. Dit komt door het variabele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Ook dat klinkt lastig, maar werkt opvallend simpel. Ziet de smartphone dat je in donkere omstandigheden meer licht nodig hebt, dan wordt de ‘iris’ automatisch groter. Net zoals het menselijk oog, dus.

Tot slot nieuw is AR Emoji, een functie die Samsung bij Apples Animoji lijkt af te hebben gekeken. Met de feature verander je je eigen gezicht in een 3d-beeld, die je gezichtsuitdrukkingen en emoties vastlegt. Dit beeld kun je dan vervolgens delen met je vrienden en familie.

Android 9.0 (Pie) met One UI

Zoals je van een nieuw vlaggenschip zou verwachten, draait de Samsung S9 op de nieuwste versie van Android: versie 9.0 (Pie). Deze update werd later uitgebracht, want de S9 draaide bij de release op Android 8.0 (Oreo).

one-ui

 

Over Android legt Samsung zijn skin heen: One UI. De schil verandert het uiterlijk van Googles mobiele besturingssysteem aanzienlijk, maar is vloeiend in gebruik. Bovendien is Samsung redelijk vlot met het uitbrengen van beveiligingsupdates.

Dat is fijn, want hierdoor blijf je beschermd tegen de nieuwste kwetsbaarheden in Android. Vooral fijn aan One UI is dat belangrijke interface-elementen en knoppen onderaan het beeld verschijnen. Hierdoor kun je de Samsung S9 makkelijker met één hand bedienen.

Conclusie Samsung Galaxy S9 (Plus) review

Samsung weet met de Galaxy S9 opnieuw een toestel neer te zetten dat zich makkelijk met de beste smartphones van nu kan meten. De telefoon heeft een uitstekende camera, die vooral bij donkere omstandigheden boven de concurrentie uitsteekt. Het design en scherm zijn nauwelijks veranderd, maar blijven van hoogstaand niveau en maken van de Galaxy S9 een fraaie smartphone.

Wel is het zo dat de camera de enige échte vernieuwing is, en de verschillen met de Galaxy S8 verder minimaal zijn. De hardware is iets krachtiger, de vingerafdrukscanner heeft een fijnere plek en de behuizing voelt steviger aan. Of dat de upgrade waard is, ligt dan toch vooral aan of je een fanatieke fotograaf bent, die het belangrijk vindt dat zijn smartphone ook in het donker goede foto’s maakt.

Ben je dat niet maar wel op zoek naar een nieuw toestel, dan blijft de S8 een aantrekkelijk keuze, zeker omdat deze telefoon stukken goedkoper is. Voor gebruikers van een ouder toestel is de overstap naar de S9 duidelijk interessanter. Het neemt echter niet af dat de Samsung Galaxy S9 één van de beste smartphones is die je momenteel kunt kopen.

→ Lees verder in de uitgebreide Samsung Galaxy S9 review

Samsung Galaxy S9 release en prijs

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn sinds 16 maart 2018 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel komt in diverse kleuren: zwart, lichtblauw, goud, lila paars, zilverblauw, blauw en grijs.

De Galaxy S9 heeft een adviesprijs van 849 euro, terwijl de Galaxy S9 Plus voor 949 euro werd verkocht. Inmiddels zijn de S9-toestellen stukken goedkoper en haal je ze voor honderden euro’s minder in huis. Bekijk onze vergelijker om de Galaxy S9 los te kopen. De prijzen van een Galaxy S9 met abonnement vind je ook in onze prijsvergelijker.

Samsung Galaxy S9
8,5
Welke Samsung Galaxy S9 wil je?
Selecteer:
64GB
Samsung Galaxy S9 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 27,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 19,50 p/m
Sim only nodig?

Samsung Galaxy S9 video

Bekijk alle Samsung Galaxy S9 video's

Laatste berichten

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Nieuws Op Android Planet lees je dagelijks over alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Als je afgelopen week niet alles hebt kunnen volgen of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, is dit jouw overzicht. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Nieuws Afgelopen week zagen we weer allerlei (beveiligings)updates voorbij komen. Voor toestellen van Samsung, Huawei en Nokia stonden redelijk wat updates klaar. Ook andere fabrikanten brachten patches uit en ook werden er updates uitgebracht voor de Android-schil van verschillende toestellen.
Samsung blijft oudere Galaxy S9 updaten: One UI 2.1 nu beschikbaar

Samsung blijft oudere Galaxy S9 updaten: One UI 2.1 nu beschikbaar

Nieuws Samsung blijft ook zijn oudere vlaggenschepen bijwerken en rolt nu de One UI 2.1-update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Hiermee worden de toestellen voorzien van nieuwe features en de meest recente beveiligingspatch.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Nieuws Afgelopen week was het wat rustiger in het land der updates. Voor een paar toestellen rolt Android 10 eindelijk uit. Verschillende fabrikanten hebben ook beveiligingsupdates uitgebracht voor hun smartphones. Of jouw toestel daarbij zit, check je in onderstaand overzicht.