Samsung Galaxy S9

Scherm
5.8 inch
Camera
12 megapixel

Samsung Galaxy S9: vlaggenschip voor 2018

Begin 2018 verschijnt de Samsung Galaxy S9, het nieuwe topmodel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De smartphone biedt een voorkantvullend scherm met een vingerafdrukscanner, verbeterde camera en andere nieuwe functies. Net als zijn voorganger, de Galaxy S8, beschikt het toestel over de beste hardware van het moment.

Via deze pagina houden we je op de hoogte over de allereerste geruchten. Zo blijf je op de hoogte van de releasedatum, de losse Galaxy S9 prijzen en ook de Galaxy s9 met abonnement, specificaties en andere details. De smartphone wordt in februari 2018 gepresenteerd. Gelijktijdig krijgen we ook de Samsung Galaxy S9 Plus te zien. Via deze pagina weet je het laatste nieuws als eerste.

Wil jij als eerste de allernieuwste Samsung Galaxy in huis halen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:
Je ontvangt meteen bericht zodra er meer bekend is over de lancering van de nieuwe Galaxy. Wil je er dus zeker van zijn dat je op tijd bent?
Schrijf je in Meer informatie

Voorlopige Samsung Galaxy S9 specificaties

Op moment van schrijven is de Galaxy S9 nog niet officieel aangekondigd. Sommige details zijn echter al gelekt. Hieronder vind je een eerste indruk van wat we over deze smartphone weten.

  • Voorkantvullend 5,8 inch-scherm met QHD-resolutie
  • 12 megapixel-camera achterop met superslowmotion-video’s
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) met verbeterde Bixby
  • Krachtige Exynos 9810-chip en 4 of 6GB werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

Opnieuw twee versies

In 2017 bracht Samsung twee versies van zijn vlaggenschip uit. Naast de 5,8 inch-Galaxy S8 is er ook de 6,2 inch-Galaxy S8 Plus. De twee smartphones zijn identiek qua hardware en verschillen enkel in formaat. Dat herhaalt Samsung waarschijnlijk bij de Galaxy S9. Sterker nog: volgens de laatste geruchten krijg je in 2018 wederom de keuze tussen een 5,8 inch- en 6,2 inch-model.

Wel zou de camera iets afwijken. De grotere Galaxy S9 Plus heeft waarschijnlijk een dubbele camera, net als de Galaxy Note 8. Dat geeft wat extra opties, maar betekent niet dat de camera van de reguliere S9 slecht is. Integendeel: Samsung rust zijn vlaggenschepen altijd uit met een uitstekende camera.

Scherm: voorkantvullend met vingerafdrukscanner

Ook het scherm van de ‘gewone’ Galaxy S9 is dik in orde. We verwachten dat Samsung wederom voor een voorkantvullend display kiest dat doorloopt in de randen. De vingerafdrukscanner zou echter weer aan de achterkant zitten. Vroege geruchten spraken over een vingerafdrukscanner in het scherm, maar die techniek is nog niet helemaal klaar.

Wel heeft de scanner een ander plekje gekregen. Zoals je in de renders hieronder kunt zien, zit de vingerafdrukscanner niet naast, maar onder de camera. Dit is een veel logischere plek, omdat je hierdoor niet continu met je vinger over de cameralens wrijft om het toestel te ontgrendelen.

design samsung galaxy s9

Samsung probeert het scherm daarnaast dunner te maken. Een scherm is vaak één van de dikste onderdelen van een smartphone. Als Samsung slaagt, wordt de smartphone dunner, maar blijft er ook meer ruimte over voor een accu. Daardoor hoef je minder vaak op te laden. Volgens de laatste geruchten krijgt de S9 dan ook een grotere accu: 3200 mAh in plaats van 3000 mAh.

Flink verbeterde camera

Terwijl andere fabrikanten al geruime tijd dubbele camera’s achterop bieden, is het voor Samsung nog een vrij nieuwe technologie. De Galaxy Note 8 was eind 2017 de allereerste Samsung-smartphone met een extra lens. We verwachten dat de Galaxy S9 Plus er eentje krijgt. Met de extra lens kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies, of achteraf de focus van je foto’s aanpassen.

De camera wordt tevens uitgerust met ondersteuning voor superslowmotion, of 1000 frames per seconde. Daarmee krijg je de kleinste details van elke beweging in beeld. Het is vergelijkbaar met Sony’s Xperia XZ Premium, die 960 frames per seconde kan filmen. Sony’s smartphone houdt het echter maar een seconde vol, om te voorkomen dat de XZ Premium oververhit. Het is nog maar de vraag of de Samsung-smartphone het langer volhoudt.

Galaxy S9 release datum: 25 februari 2018

Samsung onthult nieuwe smartphones in de Galaxy S-reeks doorgaans in het voorjaar. Het bedrijf heeft inmiddels bekend gemaakt wanneer de Galaxy S9 (Plus) wordt onthuld: de release datum is namelijk op 25 februari 2018.

Galaxy S9 verkoopstart: maart 2018

De smartphone ligt dan waarschijnlijk in maart 2018 in de Nederlandse winkels. De presentatie van de S9 en S9 Plus is ook live te volgen voor de website van Samsung.

Samsung Galaxy S9 onthulling

De adviesprijs van de Samsung Galaxy S9 is nog onbekend, ook de prijs van een Galaxy S9 met abonnement is op dit moment nog onbekend.. Gezien de minimale verbeteringen kan het echter zijn dat de adviesprijs gelijk is aan die van zijn voorganger. Dat betekent dat je 799 euro voor de Galaxy S9 betaalt. Voor honderd euro meer haal je dan de grotere Galaxy S9 Plus in huis.

Samsung Galaxy S9 video

Bekijk alle Samsung Galaxy S9 video's

Laatste berichten

‘Gelekte foto’s tonen roze en blauwe versie Samsung Galaxy S9’

‘Gelekte foto’s tonen roze en blauwe versie Samsung Galaxy S9’

2 min
Nieuws
Uitgelekte afbeeldingen bieden een eerste duidelijke blik op de achterkant van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Daarbij zien we onder andere de camera's van beide smartphones en de nieuwe plek voor de vingerafdrukscanner. Ook zijn er twee nieuwe kleuren gelekt.
Samsung maakt Galaxy S9 mogelijk weer iets duurder

Samsung maakt Galaxy S9 mogelijk weer iets duurder

2 min
Nieuws
Samsung maakt zijn aanstaande vlaggenschip mogelijk iets duurder dan dat de Galaxy S8 bij verschijning kostte. Het zou niet de eerste keer zijn dat de fabrikant z'n nieuwste Galaxy S-toestel een prijsverhoging geeft.

Download onze app

Download onze app