Samsung Galaxy S9

Scherm
inch
Camera
megapixel

Samsung Galaxy S9: veelbelovend vlaggenschip voor 2018

Begin 2018 verschijnt de Samsung Galaxy S9, het nieuwe topmodel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De smartphone biedt waarschijnlijk een voorkantvullend scherm met een vingerafdrukscanner, verbeterde camera met superslowmotion en andere nieuwe functies. Net als zijn voorganger, de Galaxy S8, beschikt het toestel over de beste hardware van het moment.

Via deze pagina houden we je op de hoogte over de allereerste geruchten. Zo blijf je op de hoogte van de releasedatum, adviesprijs, specificaties en andere details. De smartphone wordt waarschijnlijk in februari of maart 2018 gepresenteerd, maar via deze pagina weet je het laatste nieuws als eerste.

Direct op de hoogte van alles over de Galaxy S9?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en jij weet meteen wanneer er nieuws over de Galaxy S9 is.Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Voorlopige Samsung Galaxy S9 specificaties

Op moment van schrijven is de Galaxy S9 nog niet officieel aangekondigd. Sommige details zijn echter al uitgelekt. Hieronder vind je een eerste indruk van wat we over deze smartphone denken te weten.

  • Voorkantvullend en randloos 5,8 inch-scherm met QHD-resolutie
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop met superslowmotion-video’s
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo), met verbeterde versie Samsung Bixby
  • Krachtige Snapdragon 845-chip, 4 of 6GB werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

Twee of drie versies

In 2017 bracht Samsung twee versies van zijn vlaggenschip uit. Naast de 5,8 inch Galaxy S8 is er ook de 6,2 inch-Galaxy S8 Plus. De twee smartphones zijn identiek qua hardware en verschillen enkel in formaat. Dat herhaalt Samsung waarschijnlijk bij de Galaxy S9. Sterker nog: volgens de laatste geruchten krijg je in 2018 wederom de keuze tussen een 5,8 inch- en 6,2 inch-model.

Bronnen spreken echter ook over een derde variant. Samsung experimenteert al jaren met buigbare schermen en is vanaf volgend jaar eindelijk klaar om deze uit te rollen naar het grote publiek. Een speciale Samsung Galaxy X met flexibel scherm zou in kleine oplage geproduceerd worden. Reken er echter maar op dat je daarvoor behoorlijk wat geld moet neerleggen.

Galaxy S9 scherm: voorkantvullend met vingerafdrukscanner

Toch is ook het scherm van de ‘gewone’ Galaxy S9 dik in orde. We verwachten dat Samsung wederom voor een voorkantvullend display kiest dat doorloopt in de randen. Ook verwerkt Samsung waarschijnlijk de vingerafdrukscanner in het scherm. Die zit bij de Galaxy S8 nog achterop, maar is daardoor moeilijk te vinden. Met een scanner in het scherm hoef je je S9 alleen maar aan te raken om hem te ontgrendelen.

Cornerfly app Android

Samsung probeert het scherm daarnaast dunner te maken. Een scherm is vaak één van de dikste onderdelen van een smartphone. Als Samsung slaagt, wordt de smartphone dunner, maar blijft er ook meer ruimte over voor een accu. Daardoor hoef je minder vaak op te laden.

Dubbele cameralens met superslowmotion

Terwijl andere fabrikanten al geruime tijd dubbele camera’s achterop bieden, is het voor Samsung nog een vrij nieuwe technologie. De Galaxy Note 8 was eind 2017 de allereerste Samsung-smartphone met een extra lens. We verwachten dat ook de Galaxy S9 er eentje krijgt. Met de extra lens kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies, of achteraf de focus van je foto’s aanpassen.

De camera wordt tevens uitgerust met ondersteuning voor superslowmotion, of 1000 frames per seconde. Daarmee krijg je de kleinste details van elke beweging in beeld. Het is vergelijkbaar met Sony’s Xperia XZ Premium, die 960 frames per seconde kan filmen. Sony’s smartphone houdt het echter maar een seconde vol, om te voorkomen dat de XZ Premium oververhit. Het is nog maar de vraag of de Galaxy S9 het langer volhoudt.

Galaxy S9 releasedatum en adviesprijs

Samsung onthult nieuwe smartphones in de Galaxy S-reeks doorgaans in het voorjaar. We verwachten dan ook de Samsung Galaxy S9 eind februari of begin maart officieel wordt onthuld, en vervolgens vanaf maart of april in de winkels ligt. Een exacte releasedatum is nog onbekend. De adviesprijs begint vermoedelijk bij 800 euro.

Laatste berichten

Gerucht: Samsung Galaxy S9 lanceert met nieuwe DeX Pad

Gerucht: Samsung Galaxy S9 lanceert met nieuwe DeX Pad

2 min
Nieuws
Volgens een nieuw gerucht lanceert de Samsung Galaxy S9 met een nieuwe versie van de DeX-dock, de zogeheten 'DeX Pad'. Mogelijk krijgen we het accessoire al in januari te zien, wanneer ook de S9 en S9 worden getoond.
‘Samsung toont Galaxy S9 en S9 Plus al in januari’

‘Samsung toont Galaxy S9 en S9 Plus al in januari’

2 min
Nieuws
Samsung laat zijn volgende generatie Galaxy S-toestellen mogelijk eerder zien dan normaal. De Samsung Galaxy S9-onthulling zou namelijk al tijdens electronicabeurs CES in januari plaatsvinden.
Zo ziet de Samsung Galaxy S9 er (misschien) uit

Zo ziet de Samsung Galaxy S9 er (misschien) uit

2 min
Nieuws
Hoewel de daadwerkelijke onthulling van de Samsung Galaxy S9 nog even op zich laat wachten, bieden gelekte beelden mogelijk een eerste blik op de nieuwe smartphone.

Download onze app

Download onze app