Chrome voor Android krijgt nieuw design: zo check je de update nu al

Thomas Haenen
22 augustus 2018, 11:09
2 min leestijd
Chrome voor Android krijgt nieuw design: zo check je de update nu al

Google geeft Chrome vanaf volgende maand een flinke make-over. De populaire browser krijgt een nieuw design op desktop en Android. Geïnteresseerde gebruikers kunnen nu al de bèta proberen.

Nieuw Chrome design-update binnenkort beschikbaar

Eerder dit jaar kondigde Google een ‘Material Design refresh’ aan voor alle versies van Chrome. Die wordt vanaf september uitgerold, zo heeft het bedrijf nu bekendgemaakt. De wijzigingen worden doorgevoerd vanaf Chrome 69, waarvan de desktopversie vanaf 4 september beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux. De Android-versie van Chrome 69 volgt enkele dagen later.

Met het nieuwe design oogt Chrome straks een stuk opgeruimder en minimalistischer. Het grijs dat je nu ziet in alle menu’s en de adresbalk verdwijnt vrijwel volledig en wordt vervangen door wit. Bij het switchen tussen verschillende tabs worden websites bovendien niet meer boven en onder elkaar getoond, maar naast elkaar.

Check het nieuwe design in de Chrome-bèta

Ben je te ongeduldig om nog twee weken te wachten op het nieuwe design, dan kun je nu al aan de slag met een voorlopige versie. Daarvoor volg je onderstaande stappen.

  1. Download hier de Chrome Beta uit de Play Store;
  2. Typ ‘chrome://flags/#enable-chrome-modern-design’ in de adresbalk en druk op enter om de beta-instellingen te openen;
  3. Vervolgens verschijnt het kopje ‘Chrome Modern Design’ in beeld. Zet deze instelling op ‘Enabled’;
  4. Herstart de app twee keer door de app herhaaldelijk te sluiten via je applijst. Vervolgens verschijnt het nieuwe design in beeld.

Let op: de Chrome Beta bevat functies die vaak nog niet klaar zijn voor het grote publiek. Daardoor werken sommige websites wellicht niet en kan het zijn dat je browser soms opeens crasht. Wil je stabieler surfen, dan kun je beter nog even wachten. Wil je toch nog terug naar het oude design, gebruik dan de oude Chrome-app of kies ‘Disabled’ bij bovenstaande instellingen.

Het laatste nieuws over Google Chrome

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu