De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Home en Chromecast Ultra kosten 129 en 69 dollar’

Erwin Vogelaar
24 september 2016, 13:39
2 min leestijd
‘Google Home en Chromecast Ultra kosten 129 en 69 dollar’

Zowel de prijs van de Google Home als Chromecast Ultra is uitgelekt voor het Google-event op 4 oktober. Ook lijkt Google een eigen router uit te brengen met de naam Google Wifi.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Ultra prijs

Komende 4 oktober wordt een belangrijke dag voor Google. Op die dag zal het bedrijf een stapel nieuwe producten aankondigen waar steeds meer duidelijkheid over ontstaat. Onderdeel van deze producten zijn Google Home, met Googles ingebouwde assistent, en een nieuwe Chromecast onder de naam Chromecast Ultra die 4K moet ondersteunen. Website Android Police heeft nu van twee bronnen vernomen dat deze apparaten 129 en 69 dollar moeten gaan kosten. Dit betekent dat de nieuwe Chromecast twee keer zo duur wordt als de vorige editie uit 2015. Aan de andere kant is Google Home juist 50 dollar goedkoper dan de Amazon Echo met Amazon’s assistent Alexa.

chromecast ultra prijs
De Asus OnHub.

Daarnaast stelt Android Police dat Google op 4 oktober ook Google Wifi gaat aankondigen, een router. Google werkt al samen met andere bedrijven aan de slimme OnHub-router, maar lijkt nu een eigen apparaat te maken. Ook de Google Wifi moet een slimme router zijn die mogelijk 129 dollar gaat kosten. Google Wifi moet beter bereik hebben dan andere routers en zou meerdere access points met elkaar kunnen verbinden om één groot draadloos netwerk te creëren.

En met Google Home, Google Wifi, en Chromecast Ultra zijn we er nog niet, want op 4 oktober worden waarschijnlijk ook de Google Pixel en Pixel XL onthuld. Hoewel we inmiddels wel weten hoe deze toestellen er uit komen te zien, zijn er nog veel vragen over de software en de prijs. Geruchten gaan dat Google niet meer stock-Android zal aanbieden op deze smartphones, terwijl dat een van de belangrijkste punten voor de Nexus-toestellen was. Ook zou het kunnen dat de Pixel-toestellen meer premium op de markt gezet worden en dus meer kosten dan de laatste Nexus-toestellen. Over anderhalve week weten we meer.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu