Zo maakt Microsoft Cortana interessanter voor Android

Erwin Vogelaar
3 april 2016, 11:06
2 min leestijd
Zo maakt Microsoft Cortana interessanter voor Android

Microsoft hoopt dat persoonlijke assistent Cortana een succes wordt op meerdere platformen. Daarvoor worden de functies op Android uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Cortana Android

Microsoft lijkt steeds minder aandacht te geven aan Windows Phone. Tegenover Android en iOS is het besturingssysteem, dat sterk samenwerkt met de pc-versie van Windows, niet het gehoopte succes. Wel wil Microsoft assistent Cortana doorontwikkelen, door onder meer de functies op andere platformen uit te breiden. Zo krijgt Cortana op Android een functie die we al kennen van bijvoorbeeld Pushbullet.

cortana android

Met de Cortana-app geïnstalleerd zullen de notificaties van je Android-toestel doorgestuurd worden naar de nieuwe versie van Windows 10, die komende zomer verschijnt. De functie werd snel genoemd tijdens het evenement Build 2016, waar Microsoft een presentatie deed over de toekomst van het bedrijf. Hier werd Cortana zelfs gepresenteerd met een Android-toestel in plaats van een Windows Phone-toestel. Als het goed is, zul je ook acties kunnen ondernemen bij het krijgen van de notificaties, zoals reageren op een tekstberichtje of het archiveren van een e-mail. Deze functie komt ook naar Windows Phone-toestellen, maar niet iOS.

Mogelijk gaan we Cortana binnenkort ook tegenkomen in de Skype-app. Microsoft is druk bezig met het testen van chatbots, zoals het mislukte Twitter-experiment van een bot die als een tiener moest reageren. Al snel corrumpeerde het internet deze Tay tot een racistisch en seksistisch monster. Door Cortana aan Skype toe te voegen, kun je met haar chatten zoals je normaal met je vrienden doet. Ze kan je zo in contact brengen met bots die andere functies aanbieden.

Cortana in Nederland

De Cortana-app is nog niet officieel te downloaden in Nederland. Microsoft wil de dienst echter door zoveel mogelijk mensen laten gebruiken, dus het is goed mogelijk dat hier binnenkort verandering in komt. Cortana is al wel via APK Mirror te downloaden en hier lees je meer over de mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu