Android-tips: de beste AI-websites en apps onder elkaar

2 maart 2024, 10:01
4 min leestijd
Android-tips: de beste AI-websites en apps onder elkaar

Wat kan AI allemaal voor jou doen? In deze editie van Android-tips op zaterdag zetten we de handigste apps en websites voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Alles AI: met deze websites en apps ga je aan de slag

Het kan je niet ontgaan zijn: kunstmatige intelligentie (AI) is overal. Het lijkt alsof iedere webpagina, app of dienst gebruikmaakt van AI en de mogelijkheden zijn onderhand al enorm.

Het is niet alleen belangrijk om je bewust te zijn van wat AI kan, maar ook interessant om te weten hoe je met kunstmatige intelligentie omgaat. In dit artikel zetten we een greep tools voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt chatten, musiceren en knutselen met AI.

ChatGPT verboden

1. AI-chatbots met ChatGPT, Copilot en Gemini

ChatGPT is misschien wel de bekendste chatbot met kunstmatige intelligentie. Zo’n chatbot kun je vrijwel alle vragen stellen en op basis van informatie op het internet, geeft de bot je het juiste antwoord. De software is ontwikkeld door OpenAI en bestaat uit verschillende versies. ChatGPT 3.5 is gratis beschikbaar.

Wil je nĂłg betere antwoorden, actuelere informatie en toegang tot alle AI-diensten van OpenAI? Dan betaal je voor een Plus-abonnement maandelijks 20 dollar. Je kunt de chatbot gebruiken via de website of de ChatGPT-app.

ChatGPT

OpenAI

Gratis via Google Play

Copilot is een chatbot van techgigant Microsoft die verwerkt is in de Bing-zoekmachine en de Copilot-app. De chatbot werk vergelijkbaar met ChatGPT en is ook geĂŻmplementeerd in Office-programma’s als Word, Powerpoint en Excel. Microsoft heeft hiervoor de handen in een geslagen met OpenAI, want Copilot draait op ChatGPT.

Microsoft Copilot

Microsoft Corporation

Gratis via Google Play

Google is een grote concurrent van OpenAI en Microsoft en heeft al haar AI onlangs omgedoopt tot Gemini, met daarbij een bijpassende app. Je kunt de AI ook gebruiken in je browser.

2. AI-afbeeldingen met Copilot en Dall-E

Heb je een afbeelding nodig, maar kun je zelf niet fotograferen en is er online niets te vinden? Dan kun je met kunstmatige intelligentie foto’s laten maken. Dit werkt vaak door tekstopdrachten, zoals bij Copilot van Microsoft.

android gemaakt door ai
Afbeelding gemaakt met Microsoft Copilot

Ook de makers van ChatGPT hebben een online tool die afbeeldingen kan genereren. Deze heet Dall-E. Let op, want om deze te gebruiken heb je het eerder genoemde Plus-abonnement van Open AI nodig. Dall-E kan de gekste afbeeldingen maken, van fotorealistisch tot schilderijen en van tekeningen tot 3D-animaties.

3. AI-ontwerpen met Looka

Ga jij een eigen bedrijfje beginnen, zit in het bestuur van een vereniging of heb je om een andere reden een mooi huisstijl nodig? Dan helpt Looka je een stuk op weg. Voer simpelweg de naam en branche van je organisatie in en een voorkeurkleur. Looka tovert zo tientallen logo’s en stijlen tevoren.

looka ai-ontwerpen

4. AI-video met Runway, Pika (en Sora)

Kom jij beelden te kort in je nieuwe speelfilm, of wil je iets visualiseren wat nog nooit is bedacht? Maak dan een video op basis van een tekstopdracht of foto. Eerder testten we al de tool Runway die afbeelding tot leven brengt en dat ziet er indrukwekkend uit.

pika ai-video

Pika is een erg simpele manier om van een tekstopdracht een AI-video te maken. De afbeelding hierboven is bijvoorbeeld met deze tool gemaakt. Sinds kort heeft de software zelfs een lipsync-functie, zodat de door AI-gemaakte personages ook tekst kunnen uitspreken.

Wellicht heb je de aankomende video-AI van OpenAI al voorbij zien komen, genaamd Sora. Deze technologie kan op basis van tekstopdrachten een fotorealistische video maken waarin fouten een stuk minder te zien zijn. Sora is nog niet uit, maar hier hieronder zie je vast wat ‘ie kan doen.

Introducing Sora — OpenAI’s text-to-video model

5. AI-stemmen met Elevenlabs en Jammable

Er zijn meerdere manieren waarop je AI inzet om stemmen te generen. Zo kun je tekst omzetten tot spraak. Maar, je kunt ook audio-opnames aanpassen naar de stem van iemand anders. Online wordt dit vaak gebruikt om bekende mensen controversiële dingen te laten zeggen, zoals het promoten van een scam.

ElevenLabs is een bekende online tool voor het generen van digitale stemmen. Via de website verander je de ene stem naar een ander, bijvoorbeeld voor spannende voice-over. Ook kun je audio vertalen en als het ware nasynchroniseren. Je kunt verder je eigen stem clonen, maar daarvoor heb je een abonnement nodig. Eleven Labs werkt in het Nederlands.

Een andere tool om stemmen te clonen is Jammable. Hier vind je een grote bibliotheek met stemmen van bekende figuren. De invoer is wederom tekst of een audiobestand, maar maak geen misbruik van de dienst, want het klinkt ontzettend realistisch.

6. AI-muziek met Suno

Ben jij niet muzikaal aangelegd en wil je toch een hitje maken? Dan kan kunstmatige intelligentie je zelfs helpen bij het schrijven van een nummer. Bij Suno hoef je alleen maar in te voeren welk genre muziek je wil en waarover het moet gaan. Vervolgens rolt er binnen een minuut ook een minuut aan audio uit, wat ietwat robotisch, maar wel lekker klinkt.

Meer Android-tips

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden met AI eindeloos en dit is nog maar een greep uit alle kunstmatige intelligentie-tools. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter). Hieronder bekijk je nog meer toffe Android-tips.

Bron afbeelding: Pexels
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu