Dit is hoeveel Google’s Daydream-headset gaat kosten

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 13:15
2 min leestijd
Dit is hoeveel Google’s Daydream-headset gaat kosten

De Daydream View, Google’s virtual reality-bril, wordt waarschijnlijk verrassend goedkoop. De headset krijgt een lagere adviesprijs mee dan vrijwel alle concurrenten.

Lees verder na de advertentie.

Daydream prijs

Google’s Daydream-headset voor virtual reality gaat slechts 79 dollar kosten, zo claimt Variety op basis van verschillende eigen bronnen. De headset wordt gemaakt door HTC, dat met de HTC Vive al een andere eigen vr-bril heeft. De eerste vr-bril met Daydream wordt waarschijnlijk vanavond officieel onthuld op het Made by Google-evenement. Dat gaat om 18:00 Nederlandse tijd van start.

Daydream

Met een Daydream prijs van 79 dollar zou de headset fors goedkoper zijn dan de concurrentie. De Oculus Rift en HTC Vive kosten minimaal 600 euro. De Gear VR, waarbij net als de Daydream-headset de smartphone als het scherm functioneert, wordt doorgaans voor zo’n 100 euro verkocht. Het enige goedkopere alternatief is Google Cardboard, aangezien dat letterlijk uit wat stukjes karton en glas bestaat. Daydream biedt echter een stuk geavanceerdere technologie.

Meer over Google Daydream

Daydream is het nieuwe virtual reality-platform van Google. Gebruikers kunnen daarmee verschillende apps van Google in vr beleven, waaronder YouTube en Street View. Ook voor andere ontwikkelaars wordt het makkelijk om vr-apps te produceren voor een groot publiek, zodat je je smartphone kunt gebruiken voor vr.

Waar de meeste virtual reality-headsets een krachtige computer of game console vereisen, werkt Daydream met je smartphone. Die schuif je in de headset. Deze headset is dan weer voorzien van verschillende sensoren die ervoor moeten zorgen dat de ervaring zo realistisch mogelijk is. Overigens werkt niet elke Android-smartphone met Daydream: het toestel moet onder andere over Android 7.0 Nougat beschikken en een amoled-scherm met een hoge resolutie.

De eerste headset wordt dus waarschijnlijk door HTC geproduceerd en zou de Daydream View heten. Uiteindelijk is Google echter van plan met een groot aantal fabrikanten samen te werken. Net als met Android-smartphones heb je in de toekomst dus wellicht de keuze uit verschillende Daydream-headsets.

Lees het laatste nieuws over Google Daydream

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu