De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de telefoons met de beste camera en scherm van 2020’

Colin Baak
11 december 2020, 9:10
2 min leestijd
‘Dit zijn de telefoons met de beste camera en scherm van 2020’

DxOMark is een onafhankelijk onderzoeksbureau, bekend van het testen van smartphones en specifieke onderdelen daarvan. Het jaar is bijna voorbij dus het is tijd om de beste telefoons te kiezen. De toestellen met de beste camera’s en scherm van 2020? Die check je hier!

Lees verder na de advertentie.

DxOMark winnaars 2020: beste camera

De eerste plek voor de beste camera set-up van een smartphone wordt ingenomen door de Huawei Mate 40 Pro. Op alle mogelijke camera-onderdelen scoort dat toestel in totaal 136 punten. Daarmee kun je denken aan kleurechtheid, contrast, nachtmodus details of bijvoorbeeld zoommogelijkheden. Met deze score mag het toestel zich dus kronen tot beste camerasmartphone van afgelopen jaar.

Hoe wij te spreken waren over de camerakwaliteit en het toestel op alle andere vlakken, lees je in onze uitgebreide Huawei Mate 40 Pro review. Daarin gaan we uiteraard ook verder in op de camera’s en zie je verschillende kiekjes gemaakt met dat toestel.

Huawei Mate 40 Pro

Beste zoommogelijkheden op een smartphone

Totdat de Mate 40 Pro de eerste plek overnam, was de Mi 10 Ultra van Xiaomi de telefoon met de beste camera’s. Dat toestel scoorde in total namelijk 133 punten, een minimaal verschil dus. Wel scoort deze smartphone het beste op het gebied van zoommogelijkheden aldus het onderzoeksbureau. Deze variant van de Mi 10-serie is niet bij ons te koop.

Zoomen kan met de 48 megapixel-periscoopcamera die tot vijf keer optische zoom kan gebruiken. Er zijn al smartphones op de markt die verder kunnen zoomen, maar die heeft DxOMark niet getest. Daarvan worden dus ook geen scores opgenomen op de site.

Smartphone met beste scherm van 2020 is?

Misschien niet geheel onverwacht gaat de prijs voor de smartphone met het beste scherm naar de Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Het scherm van dat toestel scoorde in totaal 89 punten, een puntje meer dan de OnePlus 8 Pro. Displays worden ook op meerdere punten getest, waarbij je kunt denken aan de (piek)helderheid, resolutie, ververssnelheid, kleurechtheid en meer. De derde plek wordt ingenomen door de iPhone 12 Pro, niet geheel toevallig ook een scherm dat gemaakt is door Samsung.

Check de Samsung Galaxy Note 20 Ultra-review of bekijk onderstaande reviewvideo om meer te weten komen over dat toestel. Ook de OnePlus 8 Pro hebben we uiteraard uitvoerig aan de tand gevoeld. Onze bevindingen daarmee lees je in onze review.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra: dit zijn de 5 belangrijkste verbeteringen

Sim only of abonnement

Het kan zijn dat je nog twijfelt tussen het aanschaffen van een abonnement met (smartphone) of het blijven gebruiken van je huidige toestel in combinatie met een sim only abonnement.

Niet zo gek om daarover te twijfelen, want steeds meer mensen stappen over op sim only.

sim only uitleg uitgelicht

Niet zo gek, want sim only is niet alleen goedkoper, maar natuurlijk ook stukken beter voor het milieu. Ben je tevreden met je huidige toestel? Dan is dat een goede motivatie om voor sim only te kiezen.

Om een snel en makkelijk overzicht van de beste sim only abonnement prijzen te krijgen, kun je gebruik maken van onze gratis en volledig onafhankelijke sim only prijsvergelijker.

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu