Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro 5G
Scherm 6.78 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 Pro is de uitgebreide variant van het vlaggenschip de OnePlus 8. Net als de normale variant beidt de 8 Pro een amoled-scherm met hoge ververssnelheid en snelle processor. Maar voor dit toestel voegt OnePlus er extra camera’s aan toe en maakt het het scherm nog een fractie groter. De OnePlus 8 Pro volgt de OnePlus 7 Pro en de later gepresenteerde OnePlus 7T Pro op.

Go Go Go Deal: de OnePlus 8 Pro met €12,50 korting per maand!

De OnePlus 8 Pro bij T-Mobile:
✔ 5 GB Data (supersnel internet)
✔ 120 min bellen en Onbeperkt SMS’en
✔ Extra korting met klantvoordeel
Nu €12,50 korting p/m op je bundel!

Meer info   Bekijk aanbieding

Specificaties OnePlus 8 Pro

  • Cameragaatje aan de voorkant
  • 6,78 inch amoled-scherm
  • Erg hoge ververssnelheid van 120Hz
  • Vierdubbele camera, hoofdcamera van 48 megapixel
  • Snelle Snapdragon 865-chipset
  • Draadloos opladen
  • 5G, dus klaar voor de toekomst

oneplus 8 pro review

Verfijnd uiterlijk van glas

Bij de OnePlus 8 Pro heb je keuze uit een drietal kleuren, te weten zwart, groen en blauw. Daarbij kiest de fabrikant voor een afwerking van glas. Bij het zwarte model gaat het om een glimmende finish, terwijl de groene en blauw een mat effect hebben. Ook de zijkanten bevatten die finish, waardoor het geheel er verfijnd uitziet. De officiële benaming van deze kleuren is respectievelijk Onyx Black, Ocean Green en Ultramarine Blue.

Mooi scherm, hoge ververssnelheid

Meest opvallend is het scherm. In de eerste plaats omdat deze natuurlijk het overgrote deel van de voorkant van het toestel bestrijkt. Met 6,78 inch diagonaal is het ruim aan de maat en de amoled-techniek zorgt voor heldere kleuren en hoge contrastwaarden. De randen zijn afgebogen, wat zorgt voor een luxueus uiterlijk.

oneplus 8 pro review

Daarnaast is de hoge ververssnelheid iets dat opvalt in dit toestel. OnePlus geeft zijn toestellen tegenwoordig standaard een scherm met ververssnelheid van 90Hz. De 8 Pro is echter de eerste OnePlus-telefoon met een 120Hz-scherm. Dat betekent dat bewegende beelden en animaties erg vloeiend weergegeven worden. Deze hoge ververssnelheid verbruikt ook meer stroom dan een 60Hz- of 90Hz-scherm.

Selfiecamera in gaatje in het scherm

Iets anders dat opvalt in het scherm is de frontcamera. De OnePlus 7(T) Pro, die dit toestel een jaar voorging, had nog een selfiecamera die uit de behuizing schoof. In dit geval kiest OnePlus ervoor om de camera te verwerken in een gat in de linkerbovenhoek van het scherm. Deze camera start sneller op en is minder kwetsbaar. De selfiecamera heeft een resolutie van 16 megapixel.

De smartphone weegt 199 gram en dat is iets minder dan de 7T Pro van 206 gram. Dat komt onder andere door het weglaten van de bewegende cameramodule. Wat opvalt ondanks het lagere gewicht, is dat de accucapaciteit wel is gegroeid naar 4510 mAh tegenover de 4085 mAh-accu van de OnePlus 7T Pro.

oneplus 8 pro review

Vierdubbele camera voor Pro-variant

Waar de OnePlus 8 al goed voorzien is met een driedubbele camera, doet deze Pro-versie daar nog een schepje bovenop. Naast de 48 megapixel-hoofdcamera, de 48 megapixel-groothoekcamera en de 8 megapixel-zoomcamera heeft dit toestel nog een extra camera. Het vierde exemplaar is een kleurenfilter-camera, waardoor je nog wat beter kunt spelen met de lichtinval en effecten.

oneplus 8 pro review

Primeurs: draadloos opladen en officieel waterdicht

De OnePlus 8 Pro is ook op andere gebieden goed uitgerust. Zo heeft het een Snapdragon 865-chipset die door Qualcomm is gemaakt voor highend-smartphones. Ook beschikt het toestel dus over een forse accu, die draadloos opgeladen kan worden. Dat is een primeur voor OnePlus. Bijzonder is dat je de 8 Pro heel snel draadloos kan opladen, mits je het officiële laadstation van OnePlus gebruikt. Die laadt de smartphone met 30 Watt, waardoor de accu in een half uur halfvol is. Met een andere draadloze oplader gaat het laden langzamer.

oneplus 8 pro review

Een andere primeur is dat de 8 Pro officieel water- en stofdicht is. Het toestel heeft een IP68-certificering op zak, een certificaat dat OnePlus bij vorige telefoons achterwege liet omdat het extra geld kost. Met de 8 Pro heb je meer zekerheid, al is het niet de bedoeling om met de telefoon te gaan snorkelen. Ook is het toestel klaar voor 5G, hoewel dat snelle mobiele netwerk in Nederland nog niet in de lucht is. De OnePlus 8 ondersteunt ook 5G.

Conclusie OnePlus 8 Pro review

De OnePlus 8 Pro is een uitstekend toestel. De nieuwe matte afwerking is een lust voor het oog en het toestel ligt net iets beter in de hand. Het scherm is prachtig, geeft kleuren goed weer en de helderheid is meer dan prima. De selfiecamera in het scherm is een kleine stap achteruit en ook zou een 90Hz-modus een fijne toevoeging zijn.

Ook qua snelheid heb je niks te klagen. De software is erg fijn, maar qua updates kan het net wat beter. De accu is genoeg voor een intensieve dag of meer en opladen gaat bedraad of draadloos erg snel. Op cameragebied zien we een goed stel camera’s, waarmee je prima foto’s schiet, maar de kleurenfilterlens voegt weinig toe.

De instapprijs is een stuk hoger dan de OnePlus 7T Pro en bedraagt 899 euro. Dat is de prijs die we tegenwoordig ook bij andere toestellen van dit kaliber zien, en dat is pittig. Ben je echter op zoek naar een goede smartphone in het high-end segment, dan moet je de OnePlus 8 Pro zeker overwegen.

→ Lees meer in de uitgebreide OnePlus 8 Pro review

OnePlus 8 Pro kopen?

De OnePlus 8 Pro aangekondigd op 14 april 2020, samen met de OnePlus 8. Het toestel is vanaf 21 april verkrijgbaar en komt op de markt in verschillende varianten.

  • OnePlus 8 Pro (zwart) 8GB / 128GB – voor 899 euro
  • OnePlus 8 Pro (groen) 12GB / 256GB – voor 999 euro
  • OnePlus 8 Pro (blauw) 12GB / 256GB – voor 999 euro

Lees meer over OnePlus

OnePlus 8 Pro 5G
Welke OnePlus 8 Pro 5G wil je?
Selecteer:
128GB
256GB
OnePlus 8 Pro 5G met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 42,00 p/m Abo: € 9,00 p/m Toestel: € 33,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

OnePlus heeft tekort aan onderdelen voor OnePlus 8 Pro: dit moet je weten

OnePlus heeft tekort aan onderdelen voor OnePlus 8 Pro: dit moet je weten

Nieuws OnePlus zegt een tekort te hebben aan onderdelen om genoeg OnePlus 8 Pro-toestellen te kunnen leveren in Europa. De fabrikant laat weten dat het nieuwe topmodel daarom tijdelijk minder goed verkrijgbaar is.
OnePlus 8 Pro-kleurenfilter wordt tijdelijk uitgeschakeld vanwege privacyzorgen – update

OnePlus 8 Pro-kleurenfilter wordt tijdelijk uitgeschakeld vanwege privacyzorgen – update

Nieuws De Oneplus 8 Pro bevat meerdere camera's, waaronder een kleurenfiltercamera. Daarmee kun je door dunne laagjes plastic kijken, maar in theorie ook door kleding. Bij een aankomende update wordt dit kleurenfilter tijdelijk uitgeschakeld vanwege privacyzorgen.
Tof: OnePlus 8 Pro-kleurenfiltercamera kan door plastic objecten heen kijken

Tof: OnePlus 8 Pro-kleurenfiltercamera kan door plastic objecten heen kijken

Nieuws De kleurenfiltercamera van de OnePlus 8 Pro is bijzonder, want gebruikers hebben ontdekt dat 'ie door sommige plastic objecten heen kan kijken. Daarnaast is een software-update verschenen voor het toestel, die enkele verbeteringen introduceert.
‘OnePlus: schermproblemen OnePlus 8 Pro zijn hardwarematig’ – update

‘OnePlus: schermproblemen OnePlus 8 Pro zijn hardwarematig’ – update

Nieuws Verschillende OnePlus 8 Pro-toestellen hebben problemen met een groene waas en blokkerig beeld. OnePlus heeft inmiddels verschillende software-updates uitgebracht om deze issues te verhelpen. Een medewerker van het bedrijf heeft nu aangegeven dat het om een hardwarematig probleem gaat.
OnePlus 8 Pro-update fixt schermprobleem van groene waas

OnePlus 8 Pro-update fixt schermprobleem van groene waas

Nieuws Een OnePlus 8 Pro-update biedt de oplossing voor een vervelend schermprobleem, waardoor sommige gebruikers een groene waas zagen.