Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 8 Pro

Scherm
6.1 inch
Camera
48 megapixel

Dit moet je weten over de OnePlus 8 Pro

De nog niet officieel verschenen OnePlus 8 Pro is de uitgebreide variant van het vlaggenschip de OnePlus 8. Net als de normale variant beidt de 8 Pro een amoled-scherm met hoge ververssnelheid en snelle processor. Maar voor dit toestel voegt OnePlus er extra camera’s aan toe en maakt het het scherm nog een fractie groter. De OnePlus 8 Pro volgt de OnePlus 7 Pro en de later gepresenteerde OnePlus 7T Pro op.

Specificaties OnePlus 8 Pro

  • Dubbele camera aan de voorkant
  • 6,65 inch amoled-scherm
  • Mogelijk erg hoge ververssnelheid van 120Hz
  • Vierdubbele camera, hoofdcamera met 60 megapixel-resolutie
  • Snelle Snapdragon 865-chipset
  • Draadloos opladen
  • 5G, dus klaar voor de toekomst

OnePlus 8 Pro

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mooie scherm, hoge ververssnelheid

Meest opvallend aan de OnePlus 8 Pro is het scherm. In de eerste plaats omdat deze natuurlijk het overgrote deel van de voorkant van het toestel bestrijkt. Met 6,65 inch diagonaal is het ruim aan de maat en de amoled-techniek zorgt voor heldere kleuren en hoge contrastwaarden.

Daarnaast is de hoge ververssnelheid iets dat opvalt in dit toestel. OnePlus geeft zijn toestellen tegenwoordig standaard een scherm met ververssnelheid van 90Hz. Er gaan echter geruchten dat deze Pro-variant een een scherm krijgt dat op 120Hz ververst. Dat betekent dat bewegende beelden en animaties erg vloeiend weergegeven worden.

Iets anders dat opvalt in het scherm is de dubbele frontcamera. De OnePlus 7 Pro, die dit toestel een jaar voorging, had nog een selfiecamera die uit de behuizing schoof. De OnePlus 7 had een kleine notch in het scherm. In dit geval kiest OnePlus ervoor om de camera te verwerken in een gat in de rechter bovenhoek van het scherm. Het gaat daarbij om een dubbele camera, een opzet die we eerder zagen bij de Samsung Galaxy S10 Plus.

Vierdubbele camera voor Pro-variant

Waar de OnePlus 8 al goed voorzien is met een driedubbele camera, doet deze Pro-versie daar nog een schepje bovenop. Naast de 60 megapixel-hoofdcamera, de 16 megapixel-groothoekcamera en de 13 megapixel-zoomcamera heeft dit toestel nog een extra camera. Het vierde exemplaar is een ToF-camera. Deze Time-of-Flight-sensor maakt een 3D-scan van de omgeving om zo mooie diepte-effecten mogelijk te maken.

De OnePlus 8 Pro is ook op andere gebieden goed uitgerust. Zo heeft het een Snapdragon 865-chipset die door Qualcomm is gemaakt voor highend-smartphones. Ook beschikt het toestel over een forse accu met een capaciteit van 4000 mAh die draadloos opgeladen kan worden. Ook is het toestel klaar voor 5G, hoewel dat snelle mobiele netwerk in Nederland voorlopig nog niet in de lucht is.

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro kopen?

De OnePlus 8 Pro is nog niet officieel aangekondigd. Vermoedelijk gebeurt dat tegelijk met de OnePlus 8, rond half mei 2020. Dat is de tijd dat OnePlus in de voorgaande jaren ook een nieuwe toestellijn introduceerde. Naar de prijzen kunnen we voorlopig alleen nog maar raden. De OnePlus 7 Pro had bij de lancering een adviesprijs vanaf 759 euro.

Lees meer over OnePlus

Laatste berichten

Android-nieuws #6: Motorola Moto G8 Power officieel en grote update voor Google Maps

Android-nieuws #6: Motorola Moto G8 Power officieel en grote update voor Google Maps

Nieuws Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wereld van Android. Heb je afgelopen week niet alles kunnen volgen? Geen probleem! Met ons Android-nieuwsoverzicht ben je in een paar minuten weer bijgepraat.
‘OnePlus 8 en 8 Pro worden in maart of april aangekondigd’

‘OnePlus 8 en 8 Pro worden in maart of april aangekondigd’

Nieuws Mogelijk worden de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro dit jaar eerder aangekondigd dan verwacht. Het Chinese bedrijf zou de nieuwe smartphones al eind maart of in april willen presenteren.
‘OnePlus 8 Pro met cameragat en 120Hz-functie te zien op foto’

‘OnePlus 8 Pro met cameragat en 120Hz-functie te zien op foto’

Nieuws De OnePlus 8 Pro krijgt een 120Hz-scherm en die feature is nu te zien op een gelekte foto. De afbeelding laat ook de voorkant van de aanstaande smartphone zien.
OnePlus toont ‘OnePlus Concept One’ op CES 2020

OnePlus toont ‘OnePlus Concept One’ op CES 2020

Nieuws Afgelopen weekend werd bekend dat OnePlus voor het eerst aanwezig is op de CES-beurs. Nu heeft de fabrikant aangekondigd wat ze gaan laten zien: 'OnePlus Concept One'. Meer details zijn voor nu niet voorhanden.
‘OnePlus 8 Pro weer te zien in schematische tekeningen’

‘OnePlus 8 Pro weer te zien in schematische tekeningen’

Nieuws Er zijn schematische afbeeldingen verschenen van wat de OnePlus 8 Pro zou zijn. Die tekeningen lijken de basis te zijn geweest voor eerder verschenen renders. Wel zien we nu ook een nieuwe variant met dubbele frontcamera, verwerkt in het scherm.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app