‘Facebook test eigen notificatie-app Notify’

Facebook  test momenteel naar verluidt  een nieuwe app genaamd Notify, een notificatie-app die pushberichten binnenhaalt die aansluiten bij jouw interesses.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Weblog The Awl  stelt dat Facebook een nieuwe app test  op basis van mogelijke screenshots van de app. Facebook Notify  geeft meldingen  van nieuwsberichten van kanalen of onderwerpen waarvan jij hebt aangegeven dat je ze interessant vindt. Als een nieuw bericht wordt gepubliceerd, ontvang jij daar direct een notificatie van.

Facebook Notify

facebook notifyMet Facebook Notify zouden gebruikers zich kunnen  abonneren op media naar keuze, waarna het nieuws in verschillende categorieën word aangeboden zodra het online gepubliceerd is. Het lijkt erop dat Facebook hiermee zijn nieuwsaanbod actueler wil maken. Het nieuws dat je op je Facebook-tijdlijn tegenkomt is vaak al verouderd en door direct notificaties te versturen van nieuws dat jij hebt aangemerkt als interessant, houdt Facebook gebruikers op de hoogte van recenter  nieuws.

Zoals te zien is kun je in ‘Alle categorieën’ kiezen voor de opties ‘Stations’ en ‘Providers’ in Notify. Deze tabs zouden verschillende selecties van het nieuws tonen. Welk nieuws exact onder welke tab geschaard wordt is nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat ‘Stations’ berichten aanbiedt van een bepaald nieuwsgenre zoals Tech of Muziek, en ‘Providers’ van een medium als Vevo of BuzzFeed. Wat andere opties van de app worden, is niet duidelijk af te leiden uit de screenshots.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.