De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 48)

Erwin Vogelaar
24 november 2020, 19:24
3 min leestijd
Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 48)

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 48 (2020): In Real Life en We Are The Champions.

Filmtips week 48 (2020): In Real Life en We Are The Champions

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-filmtips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. In Real Life (NPO)

In deze rubriek hebben we het regelmatig over Terrace House gehad, de heerlijke Japanse realityserie waarin jongeren met elkaar in een huis leven. KRO-NCRV heeft dit concept gekopieerd, met een groepje Hollandse millennials.

Het resultaat is vergelijkbaar plezant als Terrace House: een laag tempo, geen druk om te presteren voor de kijkers omdat er niemand naar huis moet en veel open gesprekken. Met in In Real Life onder andere gesprekken over in therapie gaan, politiegeweld, kinderwensen, vegetarisch zijn en natuurlijk, hoe kan het ook anders, het coronavirus.

Fotograaf: Stijn Ghijsen

In Real Life kijken doe je via de NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

2. We Are The Champions (Netflix)

Wereldwijd worden er nogal wat kampioenschappen gehouden. Deze nieuwe documentaireserie van Netflix neemt een kijkje naar enkele bijzondere edities. Bijvoorbeeld het achter een rollende kaas aan rennen of de heetste pepers eten. De afleveringen bieden een blik naar de kampioenschappen zelf, maar laten je vooral meeleven met de personen die een belangrijke rol hebben tijdens deze wedstrijden. Mooi gefilmd en lekker vlot gemonteerd. 

We Are The Champions | Official Trailer | Netflix

Kijk We Are The Champions op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

3. The Princess Switch: Switched Again (Netlix)

In de zoetsappige film The Princess Switch wisselen twee vrouwen, een bakker en een prinses, die wel erg op elkaar lijken, van plek. Nu is het tijd om weer te ruilen. Maar het wordt een stukje meer complex als er een derde look-a-like op het toneel verschijnt. Het is geen diepgaande film, maar lekker voor een avondje op de bank wegzwijmelen.

The Princess Switch 2: Switched Again | Officiële trailer | Netflix

Kijk The Princess Switch 2: Switched Again op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

4. Linde Schöne – Nog Heel Even (Spotify)

Zangeres Linde Schöne is een tijdje relatief stil geweest, maar nu is ze helemaal terug. Ze sluit een ingewikkelde periode af, waarin het uit is gegaan met haar relatie die tevens haar vaste producer was. Met dit toffe album verwerkt Schöne haar gevoelens, maar moet de luisteraar ook gewoon lekker aan het dansen gezet worden. De overgangen tussen stijlen zijn wat vreemd tussen de nummers, maar het is duidelijk dat Schöne barst van het talent.

Luister Nog Heel Even van Linde Schöne op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Aangenaam (podcast)

Waar komen voornamen nou eigenlijk vandaan? Dat leer je in de NPO Radio 1-podcast Aangenaam, dat begonnen is aan een tweede seizoen. In deze show staat elke aflevering een naam centraal. Doorsnee namen zoals Ruud, Anne en Herman, maar ook minder reguliere namen zoals Uif en Renny. Wat zeggen deze namen eigenlijk over de persoon? Het resultaat is een fijne podcast vol verhalen.

De podcast luister je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app installeer je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige streamingtips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu