Firefox Fennec voor Android nu als pre-alpha beschikbaar
Wouter Nijsen

Fennec pre-alphaFennec, de mobiele variant van Mozilla Firefox, staat al een tijdje in de steigers. Wachten op een final-release kan erg lang duren. Voor de avontuurlijk ingestelde wachtenden is er nu iets leuks om in de tussentijd mee te stoeien. Je kunt nu namelijk een pre-alpha versie van Fennec downloaden. Deze vroege versie werkt nog verre van perfect en vraagt het nodige van de benodigde hardware. Eigenlijk dus nauwelijks een verbetering ten opzichte van de eerdere versie van Fennec die voor Android beschikbaar was. Ben je in het bezit van een Google Nexus One of een Motorola Milestone dan zou je deze pre-alpha eens kunnen proberen. De ontwikkelaars hebben Fennec namelijk met goed gevolg op deze toestellen getest. In ieder geval moet je toestel voorzien van Android 2.0 of hoger en OpenGL ES 2.0 ondersteunen

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Fennec vereist ongeveer 32MB geheugenruimte van je toestel. Grote kans dat je dus eerst een grote schoonmaak moet uitvoeren voordat je deze release kunt installeren. Tijdens de eerste keer opstarten van de applicatie zul je merken dat deze enkele keren afsluit en een aantal extra’s gaat downloaden en installeren.

Helaas is Fennec in dit stadium niets sneller dan de standaard Android webbrowser en dus nog niet echt bruikbaar. Wel geeft deze build een goede indruk van de gebruikte interface.

Zelf proberen, dan kun je Fennec op drie manieren downloaden:

  • Klik op deze downloadlink vanuit de browser van je Android-telefoon
  • Voer bit.ly/fennec-android in via de adresbalk van de browser op je Android-telefoon
  • Scan de QR-code
  • Fennec pre-alpha QR

    Via: Vladimir Vukićević

    Draag ook bij aan dit artikel

    Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.