Flash voor Android vanaf 15 augustus niet meer beschikbaar

Redactie
29 juni 2012, 12:43
1 min leestijd
Android Flash

Adobe stopt deze zomer al met de ondersteuning van Flash voor Android. Vanaf 15 augustus zal Flash Player niet meer te downloaden zijn, waardoor je er alleen nog gebruik van kunt maken als je de applicatie eerder hebt geïnstalleerd. Dit liet Adobe vandaag weten. Flash Player zal ook niet meer worden ondersteund door Android 4.1 Jelly Bean.

Adobe liet in november 2011 al weten te stoppen met de ontwikkeling van Flash voor Android. Later bleek dat Flash wel in Android 4.0 ondersteund zou worden, maar dat we de software niet in Android 5.0 kunnen gebruiken. Inmiddels is duidelijk dat we vanaf Android 4.1 al geen Flash-ondersteuning meer mogen verwachten. Het nieuws is opmerkelijk, omdat Android 4.1 Jelly Bean de eerstvolgende versie van het Android-besturingssysteem is.

Lees verder na de advertentie.

Wil je Flash op je Android-telefoon blijven gebruiken, dan moet je voor 15 augustus Flash Player downloaden via de Google Play Store. Het wordt daarna afgeraden om te upgraden naar Android 4.1: omdat de app niet door deze nieuwe software-update wordt ondersteund, zal hij waarschijnlijk niet naar behoren werken. Door niet te upgraden loop je wel een hoop nieuwe features mis.

De mogelijkheid om Flash te gebruiken op Android-telefoons was lange tijd één van de grote voordelen van het besturingssysteem. Apple weigerde Flash te ondersteunen op iOS en pleitte voor het gebruik van html5. Flash zou vaak crashen en teveel batterijkracht kosten.

Downloaden: Flash Player 11 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu