De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung kondigt Gear VR aan met controller

Rick van der Veer
26 februari 2017, 19:00
1 min leestijd
Samsung kondigt Gear VR aan met controller

Samsung heeft een nieuwe Gear VR aangekondigd. De vr-bril voor smartphones wordt straks geleverd met een handige controller die bovendien een touchpad aan boord heeft.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR controller officieel

De Gear VR wordt herzien, zo kondigde het Koreaanse bedrijf vandaag aan. De nieuwe versie van de vr-bril gaat samenwerken met een controller. Daarnaast werkt de Gear VR straks niet alleen met een micro-usb-aansluiting, maar krijgt de gadget ook ondersteuning voor usb-c.

Gear VR controller officieel

De controller die Samsung voor de Gear VR ontworpen heeft is meer dan een simpele gamecontroller. Door de controller te bewegen kun je dingen aanwijzen, slepen of kantelen. Met de trekker aan de onderkant kun je in games bijvoorbeeld een geweer afvuren, terwijl het touchpad dingen zoals een muisaanwijzer mogelijk maakt. Ook de home-, volume- en terugknoppen bevinden zich nu op de controller.

De Gear VR controller ondersteunt dezelfde smartphones als de bril zelf. Dat betekent dat je met een smartphone uit de Galaxy S6– en Galaxy S7-serie gebruik kunt maken van de bril. Het feit dat Samsung ook usb-c aan de bril heeft toegevoegd, duidt er bovendien op dat ook de Galaxy S8 straks wordt ondersteund.

Gear VR controller releasedatum

De Gear VR met controller komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt en krijgt een adviesprijs mee van 129,99 euro. Je kunt de controller ook los kopen voor 39,99 euro. Wanneer de nieuwe Gear VR precies in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu