De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De dunste smartphone ter wereld meet slechts 5 millimeter

Gijs Ettes
21 juli 2014, 8:55
1 min leestijd
De dunste smartphone ter wereld meet slechts 5 millimeter
gionee logo

De smartphones van Huawei zijn dun, maar ze leggen het ongetwijfeld af in vergelijking met die van de Chinese fabrikant Gionee. De Gionee GN9005 is met zijn 95 gram niet alleen een lichtgewicht telefoon, maar is met 5 millimeter ook nog eens ontzettend dun. Dat betekent overigens niet dat het een klein toestel is: de GN9005 meet 139,8 bij 67,4 bij 5 millimeter.

De overige specificaties van de smartphone zijn gemiddeld. Zo beschikt de GN9005 over een 4,8 inch-scherm met een 720p-resolutie en een 1,2GHz-quadcore-processor met waarschijnlijk vier Cortex A7-kernen. Verder is er 1GB aan werkgeheugen aan boord en uit de doos draait de telefoon op Android 4.3 (Jelly Bean).

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Gionee GN9005

Ook  zijn er twee camera’s met 8 en 5 megapixels aanwezig, alsmede LTE-ondersteuning en 16GB aan opslagruimte. De accu heeft een relatief lage capaciteit van 2050 mAh; niet verwonderlijk gezien de dikte van het toestel.

gionee

Of en wanneer de dunne smartphone van Gionee naar Europa komt is echter onduidelijk. Zijn voorganger, de Elife S5.5, verscheen weliswaar buiten China op de markt, maar heeft zijn weg naar ons land nooit gevonden. De kans is aanwezig dat de GN9005 onder een andere naam wordt uitgebracht, maar daar rekenen wij eerlijk gezegd niet op.

(Via / Logo)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's