Google: Android-tablets moeten betere hardware krijgen

Gijs Ettes
28 juli 2013, 15:14
1 min leestijd
Google: Android-tablets moeten betere hardware krijgen
nieuwe nexus 7

Google-topman Hugo Barra heeft in een interview met The Verge gemeld dat Android-tablets nog te weinig van hoogwaardige kwaliteit zijn. Hierdoor zouden Android-tablets nog achterlopen op dit gebied. Op het gebied van tablet-apps zou het al wel beter gaan.

Lees verder na de advertentie.

Fabrikanten halen volgens Barra nog niet het niveau dat mogelijk is met de hardware voor Android-tablets. In het interview noemt hij de HTC One om zijn punt te illustreren: op de tabletmarkt zijn er nog geen voorbeelden, waarvan de bouwkwaliteit van dergelijke kwaliteit is. Met zijn eigen Nexus-tablets, weliswaar gemaakt door Asus en Samsung, wil Google daarnaast laten zien hoe het ook kan.

Android-apps voor tablets wel steeds beter

Barra ziet de toekomst echter wel rooskleurig voor tablets die Googles besturingssysteem draaien, ook op het gebied van apps. Volgens de Google-topman bevatten inmiddels circa 60 procent van de apps een interface die ook op Android-tablets mooi oogt en goed werkt. Google krijgt vaak de kritiek dat het met zijn tablets op dit gebied achterloopt op Apple.

Google kondigde afgelopen week nog de nieuwe Nexus 7 aan, een Android-tablet geproduceerd door Asus. De tweede Nexus 7 is lichter, dunner en bevat enkele andere verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu