Google: Android-tablets moeten betere hardware krijgen

Gijs Ettes
28 juli 2013, 15:14
1 min leestijd
Google: Android-tablets moeten betere hardware krijgen
nieuwe nexus 7

Google-topman Hugo Barra heeft in een interview met The Verge gemeld dat Android-tablets nog te weinig van hoogwaardige kwaliteit zijn. Hierdoor zouden Android-tablets nog achterlopen op dit gebied. Op het gebied van tablet-apps zou het al wel beter gaan.

Lees verder na de advertentie.

Fabrikanten halen volgens Barra nog niet het niveau dat mogelijk is met de hardware voor Android-tablets. In het interview noemt hij de HTC One om zijn punt te illustreren: op de tabletmarkt zijn er nog geen voorbeelden, waarvan de bouwkwaliteit van dergelijke kwaliteit is. Met zijn eigen Nexus-tablets, weliswaar gemaakt door Asus en Samsung, wil Google daarnaast laten zien hoe het ook kan.

Android-apps voor tablets wel steeds beter

Barra ziet de toekomst echter wel rooskleurig voor tablets die Googles besturingssysteem draaien, ook op het gebied van apps. Volgens de Google-topman bevatten inmiddels circa 60 procent van de apps een interface die ook op Android-tablets mooi oogt en goed werkt. Google krijgt vaak de kritiek dat het met zijn tablets op dit gebied achterloopt op Apple.

Google kondigde afgelopen week nog de nieuwe Nexus 7 aan, een Android-tablet geproduceerd door Asus. De tweede Nexus 7 is lichter, dunner en bevat enkele andere verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's