Google introduceert nieuwe Nexus 7

Gijs Ettes
24 juli 2013, 18:16
1 min leestijd
Google introduceert nieuwe Nexus 7
nieuwe nexus 7

Google heeft op een persevenement een nieuwe Nexus 7 aangekondigd. De vernieuwde tablet van Google en Asus lijkt veel op zijn voorganger, maar bevat wel enige vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

Intern is de nieuwe Nexus 7 bijvoorbeeld op enkele punten verbeterd. Zo bevat de tablet een full-hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De kleurweergave zou daarnaast verbeterd zijn. Dankzij stereospeakers aan beide kanten van de tablet is het geluid ook veel verbeterd, onder andere dankzij ‘virtual surround-sound’.

De tablet is tevens 6 millimeter smaller, 2 millimeter dunner en 50 gram lichter. De achterzijde is niet langer voorzien van een reliëf en is nu glad, mat en zwart. Via een speciale aansluiting kun je de nieuwe Nexus 7 bovendien aansluiten op apparaten als een tv, waardoor films en foto’s in hd door te zetten zijn.

Nieuwe Nexus 7 op verschillende punten verbeterd

De camera op de achterkant bevat 5 megapixels en heeft een 1.2 megapixel-frontcamera. De quadcore-processor draait op 1.8GHz en wordt ondersteund door 2GB aan intern geheugen. De nieuwe Nexus 7 ondersteunt eveneens bluetooth 4.0 en draadloos opladen. Er komt bovendien een variant met 4g-ondersteuning.

De nieuwe Nexus 7 wordt het eerste Android-apparaat dat draait op Android 4.3. ‘Restricted profiles’ is hierbij een van de interessante vernieuwingen voor de Nexus 7. Dankzij die optie voor de ondersteuning voor meerdere gebruikers kun je je kind de Nexus 7 laten gebruiken zoals jij dat wilt.

De nieuwe Nexus 7 ligt deze maand nog in de winkels in de VS, vanaf circa 229 dollar (16GB) en 269 dollar (32GB). Of en wanneer de nieuwe Nexus 7 naar Nederland komt, is nog onbekend.

nexus 7
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu