Zo speel je Solitaire of Boter, Kaas en Eieren in de Google-app

Erwin Vogelaar
25 augustus 2016, 18:57
2 min leestijd
Zo speel je Solitaire of Boter, Kaas en Eieren in de Google-app

Google stopt graag verrassingen in zijn zoekmachine. Het is bijvoorbeeld nu mogelijk om direct in de Google-app Solitaire en Boter, Kaas en Eieren te spelen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Google-app Solitaire

Google houdt er van om op verrassende manieren uit de hoek te komen met de Google-zoekmachine. Meestal gebeurt dit door de invulling van bijzondere Google Doodles, waarmee een persoon of een gebeurtenis herdacht wordt, of waarmee iets actueels extra in de spotlight wordt gezet. Dit was bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen het geval. Deze keer zijn de spelletjes Solitaire, hier beter bekend als Patience, en Boter, Kaas en Eieren direct te spelen in de app en de webbrowser. Waarschijnlijk zijn de spelletjes deze keer niet tijdelijk aanwezig, maar kun je ze voortaan in de zoekmachine vinden. Zeg dus maar gedag tegen je productiviteit.

google-app solitaire

Om de games te activeren, zoek je in de Google-zoekmachine op je Android-toestel of in de webbrowser op ‘Solitaire’ of ‘Boter Kaas en Eieren’. Het tweede spelletje kun je ook vinden als ‘Tic Tac Toe’. De games verschijnen bij ons op dit moment niet altijd, maar de functie is ook nog maar net nieuw. Zie je de games dus niet direct bovenaan in je zoekresultaten verschijnen, dan kun je het later nog eens proberen.

De spelletjes lijken een geinige toevoeging, maar passen goed bij wat Google verder met de Google-app probeert. Google presenteert zelf namelijk steeds meer informatie in de zoekmachine, nog voordat je naar de zoekresultaten hoeft te gaan. Zoek je nu naar deze spelletjes, dan hoef je dus niet meer naar een andere pagina toe. Tevens worden games steeds belangrijker in de Google-app. Onder andere door de mogelijkheid om demo’s van een game uit een advertentie direct te spelen binnen de zoekresultaten. Ook laat de zoekmachine je apps installeren zonder tussenkomst van de Play Store. Of zoals Google zelf zegt: “Zoeken is meer dan alleen onderzoek en praktische zaken. Het is ook voor plezier!”

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu