De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Speakers en displays met Google Assistent krijgen ‘tolk’-update

Rens Blom
6 februari 2019, 13:37
2 min leestijd
Speakers en displays met Google Assistent krijgen ‘tolk’-update

Slimme speakers en displays met de Google Assistent ingebouwd krijgen vanaf nu een update die een vertolking-functie introduceert. Eenmaal geactiveerd kan je apparaat live gesprekken vertalen zodat je eenvoudiger praat met mensen die geen Nederlands spreken.

Google Assistent vertalen uitgelegd

Google kondigde de zogenoemde interpreter-modus vorige maand aan. De tolk-functie tovert je Google Home, Home Mini of andere slimme speaker of display om tot een handige vertaalhulp. Het apparaat luistert op jouw verzoek mee naar een gesprek dat je met iemand voert en vertaalt de gewenste taal direct nadat je gesprekspartner stopt met praten. In eerste instantie werkt de tolk-functie vanuit het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Spaans. Kies je één van die talen dan kan je vertalen naar tientallen andere talen, waaronder Nederlands. De volledige lijst met ondersteunde talen vind je op de Google Assistent-website.

Check ook: onze review van de Google Home

Je kan de tolk-functie met diverse commando’s starten. Zeg bijvoorbeeld ‘Hey Google, turn on interpreter mode’ of ‘Hey Google, interpret from English to Dutch.’ Is je gesprek klaar dan beëindig je het live vertalen door bijvoorbeeld ‘Hey Google, quit’ of ‘Hey Google, stop’ te zeggen. Onze Google Home heeft de update – stilletjes – al ontvangen en vertaalt prima van Engels naar Nederlands.

slimste spraakassistent

Activeer de tolk-functie

De tolk-functie komt via een update beschikbaar voor de Google Home, de Home Mini en de Home Max (die niet in Nederland en België te koop is). Volgens Google krijgen ‘selecteerde’ Assistent-speakers van andere bedrijven de update ook. Om welke speakers het gaat, is niet duidelijk. Onder andere LG, Sony en JBL verkopen in ons land (draadloze) speakers met Google Assistent. Tenslotte krijgen ook slimme Assistent-schermen de vertaal-functie, maar deze productcategorie is niet in Nederland te koop.

Lees het laatste nieuws over Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu