De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Camera 7.0: dit is er straks nieuw voor Pixel-telefoons

Wouter Nijsen
16 september 2019, 12:55
2 min leestijd
Google Camera 7.0: dit is er straks nieuw voor Pixel-telefoons

Als later dit jaar de Pixel 4 en Pixel 4 XL verschijnen, introduceert Google ook een vernieuwde Camera-app. De app oogt vooral een stuk simpeler en gebruiksvriendelijker, maar bevat ook aantal nieuwe features.

Google Camera 7.0 voor Pixel-smartphones

Website 9to5Google kreeg toegang tot versie 7.0 van de Google Camera-app, die straks standaard op de Pixel 4 en Pixel 4 XL te vinden is. De app heeft een transparant uiterlijk, doordat de knopjes onderin geen zwarte achtergrond meer hebben.

Daarnaast zijn de verschillende modi helemaal naar de onderkant verplaatst, met daarboven de sluiterknop. In de huidige versie van de Google Camera-app is dit juist andersom.

Ook de balk aan de bovenkant, waar knopjes voor de timer, flitser en bewegingsfoto’s staan, is verdwenen. In plaats daarvan veeg je in de app van boven naar onderen, of tik je op het pijltje bovenaan. Ook handig is dat de Camera-app vanaf versie 7.0 toont hoever je inzoomt. De instellingen zijn nog steeds via het ‘Meer’-knopje te vinden, waar ook de panorama-, slowmotion- en Google Lens-features staan.

Astrofotografie

Een toffe verbetering die met de Pixel 4 en nieuwe Google Camera-app wordt geïntroduceerd, is dat de telefoon geschikt is voor astrofotografie. Hierdoor kun je foto’s maken van de sterren door de camera in het donker naar de hemel te richten.

Met de verbeterde Night Sight-functie, telelens van de Pixel 4 (XL) en verbeterde algoritmes worden dan mooie plaatjes van de sterren gemaakt. Op de foto hieronder (van 9to5Google) zie je een voorbeeld hiervan.

Pixel 4-onthulling in oktober

Google presenteert zijn nieuwe Pixel-telefoons waarschijnlijk volgende maand, mogelijk op 15 oktober. De telefoons zijn uitvoerig gelekt en beschikken onder andere over geavanceerde gezichtsherkenning en ‘Motion Sense’. Uit gelekte informatie en video’s blijkt dat de Pixel 4 en 4 XL oled-schermen hebben met een hogere ververssnelheid van 90Hz.

Blijf op de hoogte van de Pixel 4 en 4 XL door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Lees meer over Google

Bronnen: 9to5Google (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu