Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Pixel 4

Scherm
inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de Google Pixel 4

De Google Pixel 4 is Google’s eigen topsmartphone die eind 2019 verschijnt. Het toestel onderscheidt zich met uitstekende camera’s en de standaard Android-versie met jarenlange updates. Voorop zitten meerdere camera’s voor 3D-gezichtsherkenning, een techniek die Apple ook gebruikt voor nieuwere iPhones. De Pixel 4 wordt vergezeld door de grotere, duurdere Pixel 4 XL.

Pluspunten Google Pixel 4

  • Stock-Android met lange en snelle softwareondersteuning
  • Krachtige hardware
  • 3D-gezichtsbeveiliging
  • Uitstekende camera’s

Minpunten Google Pixel 4

  • Prijzig
  • Geen hoofdtelefoonaansluiting en micro-sd

3D-gezichtsbeveiliging, net als de iPhone

In navolging van Apple ruilt ook Google afscheid de vingerafdrukscanner in voor geavanceerde gezichtsbeveiliging. De Pixel 4 heeft geen vingerafdrukscanner, maar gebruikt een arsenaal aan sensoren en camera’s op de voorkant voor 3D-gezichtsbeveiliging. Je ontgrendelt de smartphone door er simpelweg naar te kijken. Dit gaat razendsnel en is erg nauwkeurig, ook in het donker. De methode is bovendien erg veilig omdat het bijzonder moeilijk is om de 3D-camera’s te foppen.

De behuizing van de Pixel 4 is van glas, wat draadloos opladen mogelijk maakt. De smartphone heeft bijna geen randen rond het scherm. Achterop vind je naast het Google-logo ook een flinke camerabult. Het is daarom handig om een hoesje om het toestel te doen. Dit verkleint de kans op beschadigingen en zorgt ervoor dat het toestel plat op tafel ligt.

google pixel 4

Dubbele camera achterop

De Pixel 4 is de eerste Google-smartphone met twee camera’s op de achterkant. Alle voorgaande Pixels, inclusief de goedkopere Pixel 3a, hebben slechts één camera achterop. Die kon normale foto’s maken en via slimme software de achtergrond blurren voor een zogeheten bokeh-effect. De Pixel 4 kan dit – niet verrassend – ook.

Het is nog niet duidelijk waar de extra camera voor bedoeld is. Vermoedelijk gaat het om een groothoeklens, om een wijder deel van de omgeving vast te leggen. Het is ook mogelijk dat Google kiest voor een zoomlens om objecten dichterbij te halen. Veel high-end Android-toestellen hebben een groothoeklens, soms aangevuld met een zoomlens.

Naast de dubbele camera heeft de Pixel 4 ook een speciale lens, vermoedelijk om de kleuren van foto’s te verbeteren. De details van deze spectral sensor zijn nog niet bekend, maar in theorie vangt deze meer kleuren op om levendigere foto’s te maken.

Pixel 4 scherm: oled en slimmigheden

Het display van de Pixel 4 neemt bijna de hele voorkant in beslag en is plat afgewerkt. De randen bollen dus niet, zoals op de Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro. Net als oudere Pixel-toestellen heeft de Pixel 4 een oled-scherm, dat een groot contrast biedt en fraaie kleuren toont. Een oled-paneel is bovendien energiezuiniger dan een lcd-scherm omdat het individuele pixels kan uitzetten om zwart te tonen. Een lcd-scherm kan dit niet.

Het scherm heeft een full-hd-resolutie en oogt daarom scherp genoeg. De grootte is nog niet bekend, maar ligt vermoedelijk tussen de 5,5 en 6,2 inch. Er komt ook een Pixel 4 XL met een groter scherm, waarschijnlijk zo’n 6,5 inch.

De beste hardware van dit moment

Net als bij voorgaande Pixel-toestellen schuilt er onder de motorkap van de Pixel 4 krachtige hardware. De gebruikte Snapdragon 855-processor levert de benodigde rekenkracht om alle apps en games probleemloos te draaien. Deze chipset vind je in bijna alle concurrerende topsmartphones, waaronder de OnePlus 7 Pro en Asus Zenfone 6.

De Pixel 4 is voorzien van 6GB werkgeheugen en ook dat is in lijn met de concurrentie. Dankzij de ruime hoeveelheid werkgeheugen kun je snel wisselen tussen recent gebruikte apps en games. Het opslaggeheugen is 128GB groot, wat betekent dat je heel wat apps, foto’s en andere media kunt opslaan. Houd er wel rekening mee dat het toestel geen micro-sd-slot heeft. Je kunt het geheugen dus niet uitbreiden. Wel prettig is dat je je foto’s onbeperkt in origineel formaat kunt opslaan in Google Foto’s.

Google Pixel 4 officieel

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe groot de accu van de Pixel 4 is. Wel is duidelijk dat de accu oplaadt via de usb-c-aansluiting. Met welke snelheid (in Watt) dit gaat, is nog niet bekend. Vermoedelijk is het minimaal 18W. Dit is in lijn met veel concurrerende toestellen, al zijn er ook smartphones die sneller opladen.

De kans is groot dat je de Pixel 4 ook draadloos kunt opladen. De Pixel 2 en 3 ondersteunen deze functie ook. Het is nog niet duidelijk met welke snelheid het draadloos laden van de Pixel 4 zou gaan. Waarschijnlijk is dit 10 of 15W.

De Pixel 4 ondersteunt dual-sim, wat doorgaans betekent dat je twee simkaarten tegelijk in de smartphone kunt stoppen. Zo ben je op twee nummers bereikbaar zonder dat je twee toestellen bij je moet houden. Google kiest echter voor een andere methode. Je kan één fysieke simkaart in de Pixel 4 prikken. Daarnaast ondersteunt het toestel e-sim, een digitale simkaart die de fysieke sim opvolgt. E-sim is in een aantal landen al beschikbaar, maar Nederlandse providers doen er nog niet aan mee. Hier kun je de Pixel dus met één simkaart gebruiken.

Software: stock-Android en 3 jaar updates

Eén van de belangrijkste redenen om een Google Pixel-smartphone te kopen, is omdat je verzekerd bent van goede software. De Pixel 4 draait op stock-Android: de standaard Android-versie waar geen aanpassingen aan zijn gedaan. Je geniet dus van de software zoals Google, de maker van Android, het voor ogen heeft. Het besturingssysteem is vrij van extra apps, (onnodige) features en visuele aanpassingen.

Een ander voordeel is het updatebeleid. Als Google een beveiligingsupdate uitbrengt, komt die als eerste beschikbaar voor de Pixel-serie. Je bent dus direct up-to-date en beschermd tegen kwetsbaarheden in het Android-systeem. Google garandeert drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate. Dat is langer dan veel andere merken.

Je krijgt ook drie jaar lang Android-upgrades. Bij zijn release draait de Google Pixel 4 op Android 10.0 (Q) en er volgen dus updates naar versies 11, 12 en 13. Bijna alle dure Android-toestellen ontvangen hooguit twee updates. Goedkopere smartphones kunnen doorgaans rekenen op één tot twee updates. Wie zo lang mogelijk met zijn toestel wilt doen, is dus het beste uit met een Pixel.

google pixel 3a xl

Google Pixel 4 release

Google presenteert de Pixel 4 naar verwachting begin oktober op een eigen evenement. Dan wordt ook de Pixel 4 XL verwacht. Het is nog niet duidelijk wat de smartphones gaan kosten en of ze in Nederland uitkomen. Vorige Pixels zijn nooit officieel in Nederland verschenen. Mogelijk komt daar dit jaar verandering in, want Google verkoopt hier steeds meer hardware.

Van de Google Home Mini tot de Nest Hub: het bedrijf zet ook in Nederland meer in op eigen hardware. De Pixel 4 kan daar een aanvulling op zijn, maar dit is slechts giswerk.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een high-end smartphone met stock-Android en de beste softwareondersteuning

Laatste berichten

‘Google Pixel 4 met vernieuwde camera in het wild gespot’

‘Google Pixel 4 met vernieuwde camera in het wild gespot’

Nieuws Het is geen geheim dat Google later dit jaar met de Pixel 4 komt, maar de smartphone is nu ook in het wild gespot. Een foto bevestigt de vernieuwde camera op de achterkant, wat waarschijnlijk de belangrijkste verbetering van het vlaggenschip wordt.
‘Google Pixel 4 XL-renders tonen voorkant van nieuw vlaggenschip’

‘Google Pixel 4 XL-renders tonen voorkant van nieuw vlaggenschip’

Nieuws Nieuwe renders laten de Google Pixel 4 XL in vol ornaat zien. Het toestel heeft een opvallend design, dubbele camera en waarschijnlijk een geavanceerde vorm van gezichtsherkenning.
‘Google Pixel 4 krijgt 16 megapixel-camera en telefotolens’

‘Google Pixel 4 krijgt 16 megapixel-camera en telefotolens’

Nieuws Google is de moeilijkste niet als het aankomt op de Pixel 4. Nadat het zoekmachinebedrijf eerder al het design liet zien, weten we nu ook meer over de Pixel 4-camera. Het lijkt erop dat de nieuwe telefoon een telefotolens krijgt.
Wat je moet weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip

Wat je moet weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip

Nieuws Nu Google zelf al afbeeldingen van zijn volgende smartphone begint te delen, is de komst van de Pixel 4 opeens wel heel dichtbij. We hebben de belangrijkste Google Pixel 4 geruchten voor je verzameld.
Google bevestigt: dit is de Pixel 4 met dubbele camera

Google bevestigt: dit is de Pixel 4 met dubbele camera

Nieuws Google heeft zojuist de Pixel 4 voor het eerst getoond. Het toestel krijgt twee camera's op de achterkant en een derde sensor, al is nog onduidelijk wat deze precies doet. Zo ziet de Google Pixel 4 eruit.

Download onze app

Download onze app