Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Pixel 4 XL

Scherm
inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de Google Pixel 4 XL

De Google Pixel 4 XL is de grotere versie van Google’s nieuwe toptoestel. Deze smartphone wordt eind 2019 gelijktijdig gepresenteerd met de Google Pixel 4. De XL-variant heeft echter een groter scherm, zoals we voorheen ook zagen bij de Pixel 3 en de Pixel 3 XL. Verder heeft het toestel een driedubbele camera en een veiligere manier om de telefoon te ontgrendelen met gezichtsherkenning. Zoals met alle Pixel-toestellen heeft ook de Pixel 4 XL de allernieuwste versie van Android en krijgt het updates en upgrades als eerste.

Pluspunten Google Pixel 4 XL

  • Standaard versie van Android Q met snelle updates
  • Krachtige, moderne hardware
  • Snelle en veilige 3D-gezichtsbeveiliging
  • Groot 6,25 inch-scherm

Minpunten Google Pixel 4 XL

  • Duurder dan de Pixel 4
  • Geen hoofdtelefoonaansluiting en micro-sd

google pixel 4 xl renders

Opvallend design voor de Pixel 4 XL

De Google Pixel 4 XL heeft een iets anders design dan zijn voorgangers. Waar de behuizing van de Pixel 3XL bijvoorbeeld nog uit een combinatie van metaal en glas bestond, is de Pixel 4 helemaal uit glas gemaakt. Daardoor is draadloos opladen mogelijk. Ook aan de andere zijde valt iets op: Google heeft de camera aan de voorkant in een rand boven het beeldscherm gestopt. Een notch in het beeldscherm, een populaire oplossing voor deze camera, is op de Pixel 4 XL niet aanwezig.

Deze camera aan de voorkant zit er niet alleen voor de selfies. Google voegt er geavanceerde technologie aan toe die te vergelijken is met Face-ID op de iPhones. Hierdoor wordt gezichtsherkenning een stuk veiliger en nauwkeuriger, ook als het donker is. Het is wellicht daarom dat er geen vingerafdrukscanner op het toestel te zien is. Mogelijk zit die echter verstopt en is deze net als bij de Samsung Galaxy S10, OnePlus 7 Pro en Huawei P30 Pro onder het display verwerkt.

Specificaties Google Pixel 4 XL

De Pixel 4 XL onderscheidt zich vooral van de Pixel 4 door zijn grotere formaat. Dat maakt natuurlijk een groter beeldscherm mogelijk. Waar de Pixel 4 vermoedelijk een 5,5 inch-scherm krijgt, is die van de XL-versie 6,25 inch groot. Hoewel er nog niets over bekend is, zal de accu waarschijnlijk ook wat groter zijn, waardoor hij langer meegaat op een acculading.

De Pixel 4 XL heeft verder een driedubbele camera op de achterkant. Het is voor het eerst dat Google gebruik maakt van een camera-unit met meerdere lenzen. Alle eerdere Pixels hadden een camera met maar één lens. Het gaat bij de Pixel 4 XL vermoedelijk om een 16 megapixel-hoofdcamera die wordt bijgestaan door een camera met telefotolens. Die maakt het mogelijk om optisch te zoomen.

De hardware van de Pixel-toestellen is altijd modern en krachtig en dat is nu ook niet anders. De Pixel 4 XL is voorzien van de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 855-processor met 6GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt minimaal 64GB, maar voor een meerprijs is meer geheugen beschikbaar. Een geheugenkaartje kan niet in de Google Pixel XL, maar cloud-opslag als Google Foto’s maakt dat grotendeels goed.

Nieuwste versie van Android

Belangrijke unieke feature aan de Pixel-toestellen is dat ze altijd de nieuwste versie van Android draaien. De Pixel 4 XL is samen met de Pixel 4 dan ook het eerste toestel dat met de definitieve versie van Android 10.0 (Q) uitkomt. Momenteel is de testversie daarvan voor oudere Pixel-toestellen uit te proberen.

google pixel 4 xl renders

De smartphone is voorzien van stock-Android, een versie van het besturingssysteem die niet is voorzien van extra apps of visuele aanpassingen. Het is Android zoals Google, de maker van de software, het bedoelt. Google zorgt ervoor dat Pixel-toestellen altijd als eerste updates en upgrades krijgen. Ook garanderen ze ondersteuning van drie jaar. Dat zorgt ervoor dat de software van de Pixel-telefoons lang mee kan.

Pixel 4 XL kopen

De Pixel 4 XL wordt in oktober 2019 gepresenteerd tijdens het Made by Google-event dat dan gehouden wordt. Daarna zal het nog even duren voor het toestel daadwerkelijk te koop is. Eerdere Pixel-toestellen werden door Google nooit officieel uitgebracht in Nederland en waren alleen te koop bij webwinkels die het toestel uit het buitenland importeerden.

google pixel 4 xl renders

Er bestaat echter een kans dat daar nu verandering in komt, aangezien Google steeds vaker hardware uitbrengt in Nederland. Zo zijn de Google Home Mini en Nest Hub hier via het officiële kanaal te koop. Mogelijk gaat dat ook voor de Pixel 4 XL gelden. Wat de precieze prijzen worden, dat is op dit moment nog niet bekend.

Deze smartphone koop je als je… altijd de nieuwste versie van Android wilt hebben en de Pixel 4 net iets te klein vindt.

Laatste berichten

Made by Google 2019-evenement: dit zijn onze verwachtingen

Made by Google 2019-evenement: dit zijn onze verwachtingen

Nieuws Op 15 oktober onthult Google een nieuwe reeks producten. Dit zijn onze Made by Google 2019-verwachtingen, met onder andere de Pixel 4, Nest Mini en meer.
Google kondigt Pixel 4 (XL) en meer producten aan op 15 oktober

Google kondigt Pixel 4 (XL) en meer producten aan op 15 oktober

Nieuws Op 15 oktober is het zover. Dan onthult Google de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Misschien krijgen we hier ook wel een nieuwe Google Home, Pixel 4a of andere Google-producten te zien.
Google Camera 7.0: dit is er straks nieuw voor Pixel-telefoons

Google Camera 7.0: dit is er straks nieuw voor Pixel-telefoons

Nieuws Als later dit jaar de Pixel 4 en Pixel 4 XL verschijnen, introduceert Google ook een vernieuwde Camera-app. De app oogt vooral een stuk simpeler en gebruiksvriendelijker, maar bevat ook aantal nieuwe features.
‘Google brengt Pixel 4a gelijk met Pixel 4 (XL) uit’

‘Google brengt Pixel 4a gelijk met Pixel 4 (XL) uit’

Nieuws Mogelijk brengt Google dit jaar naast de Pixel 4 en Pixel 4 XL ook een Pixel 4a uit. Er is namelijk weer een verwijzing gevonden naar een derde toestel. Misschien gaat het hier om de Pixel 4a, maar er zijn meer mogelijkheden.
Google Pixel 4 en 4 XL worden mogelijk op 15 oktober gepresenteerd

Google Pixel 4 en 4 XL worden mogelijk op 15 oktober gepresenteerd

Nieuws De presentatie van de Google Pixel 4 vindt mogelijk plaats op 15 oktober. Dat meldt een doorgaans betrouwbare bron op basis van een gelekte afbeelding. Via andere kanalen zijn bovendien opnieuw specificaties gelekt van de Pixel 4 en Pixel 4 XL.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app