Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 8 beste mogelijkheden van Google Foto‘s

Erwin Vogelaar
12 mei 2016, 14:00
4 min leestijd
De 8 beste mogelijkheden van Google Foto‘s

Google blijft Google Foto`s maar updaten, waardoor het lastig kan zijn om alle functies in de gaten te houden. Daarom zetten we de beste Google Foto’s mogelijkheden op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s mogelijkheden

Regelmatig schrijven we over updates voor Google Foto`s. De nieuwe functies volgen elkaar in een rap tempo op, waardoor je mogelijk niet meer door hebt wat je allemaal kunt doen met je foto`s. Daarom zetten wij de tofste functies op een rij, zodat je mogelijk nog meer uit de app kunt halen.

1. Zoeken

Een van de bekendste functies van Google Foto`s is de mogelijkheid om je foto`s te doorzoeken zonder dat je zelf tags toevoegt. Google analyseert de foto`s en kan personen en objecten herkennen. Sinds kort heeft de app een eigen zoekbalk, waardoor zoeken nog makkelijker is. Je kunt in de zoekbalk via zoekwoorden je afbeeldingen vinden, maar als je op de zoekbalk drukt krijg je ook een lijstje te zien, waar je kunt kiezen uit specifieke plekken of gezichten.

2. Een backup maken

Google Foto`s geeft je de mogelijkheid om je foto`s automatisch te backuppen. Als je in het instellingenmenu kiest voor `Backup en synchronisatie` krijg je daar een hoop opties voor. Zo kun je bijvoorbeeld instellen welke kwaliteit er bewaard wordt en of er alleen een backup geüpload wordt, als je verbonden bent met wifi of als de telefoon aangesloten is aan een lader. Ook kun je voor elke map apart instellen of er een backup bewaard moet worden.

google foto's mogelijkheden

3. Ruimte vrijmaken

Als je toch al een backup van je foto`s maakt, kun je net zo goed de versies op je telefoon verwijderen. Het neemt alleen maar ruimte in. Ga daarvoor in het instellingenmenu naar ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’. Als de ruimte op je toestel onopgemerkt vol loopt, dan zal Google Foto`s je ook automatisch via de assistent waarschuwen en de mogelijkheid bieden om ruimte vrij te maken.

4. Een album, collage, animatie of film maken

Kies in de assistent van Google Foto`s voor het maken van een nieuw album. Kies de foto`s die je wil toevoegen en maak het album daarna een mooier met bijvoorbeeld stukjes tekst tussen de foto`s. Je kunt de volgorde ook aanpassen en kaarten toevoegen. Deze extra`s zijn later nog aan te passen via de plusknop bovenin het scherm.

google foto's mogelijkheden

Bij een collage kun je twee tot negen foto`s kiezen, waarna Google Foto`s ze in één afbeelding plaatst met witte lijnen er tussen. De animatie is een soort diavoorstelling, terwijl er bij een film meer beweging wordt toegevoegd aan de foto`s en er een muziekje klinkt bij het afspelen. De muziek is natuurlijk aan te passen, waarbij je ook wat filters kunt toevoegen voor extra sfeer.

5. Delen

Je kunt al je foto`s, maar ook albums, films, collages en animaties, met anderen delen. Hiervoor kun je een link maken die iedereen kan openen, ook al gebruiken ze Google Foto`s niet. Om dit te doen selecteer je wat je wil delen, bijvoorbeeld een selectie aan foto`s, druk je op de deelknop en kies je voor `Link maken`. Als je een album deelt, krijg je tevens de optie om anderen foto`s aan het album toe te laten voegen. Je kunt ook lokaal je foto`s en andere creaties delen door ze via een Chromecast op een televisie te laten zien.

google foto's mogelijkheden

6. Bewerken

In Google Foto`s is het ook mogelijk om je foto`s te bewerken. Je kunt filters toevoegen, de foto`s bijsnijden en meer. Dit doe je door een foto te openen en op het potloodje te drukken. Met het toverstafje kun je de app automatisch de foto mooier laten maken, en met de andere knoppen kies je zelf hoe je de foto wil bewerken. Je kunt bijvoorbeeld de helderheid, saturatie en HDR aanpassen, of een vignet toevoegen voor een donkere rand.

7. Overzicht veranderen

Wist je dat je in het foto-overzicht kunt in- en uitzoomen? Normaal zie een oneindige lijst met foto`s, maar als je verder uitzoomt kun je de foto`s per dag, maand of per jaar bekijken.

google foto's mogelijkheden

8. Dag opnieuw beleven

Het is bijna altijd de moeite om even bij de Assistent te kijken als een rood stipje aangeeft dat er wat nieuws te zien is. Bij de Assistent krijg je bijvoorbeeld de optie voor `Beleef deze dag opnieuw`, waarmee je foto`s van deze dag in voorgaande jaren kunt bekijken. Ook kan de Assistent automatisch een foto-album creëren van een reis of andere gebeurtenis.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu