Download: Android 5.0 Lollipop voor Nexus 7 (2012)

Redactie
12 november 2014, 15:22
1 min leestijd
Download: Android 5.0 Lollipop voor Nexus 7 (2012)

De wifi-versie van de Nexus 7 uit 2012 kan al naar Android Lollipop worden geüpdatet. De officiële firmware is reeds via de Google-website te downloaden

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 7 2012 Lollipop-firmware is te downloaden via de officiële servers van Google, maar het is vooralsnog onbekend of dit ook daadwerkelijk de uiteindelijke versie is. Het is ook mogelijk dat de firmware alleen voor bètatesters of intern gebruik binnen Google is bedoeld. De Nexus 7 2012 Lollipop-firmware werkt echter wel gewoon naar behoren, waarbij Lollipop een fijne update is voor de twee jaar oude tablet.

Nexus 7 2012 Lollipop-firmware

Het buildnummer van de Nexus 7 2012 Lollipop-firmware is LRX21P, wat grotendeels lijkt op LRX21L and LRX21M van respectievelijk de Nexus 9 en Nexus Player. Er is nog wel een probleem met de bootloader, hoewel de installatie daarvan niet noodzakelijk is om Lollipop goed te draaien. Het is met name belangrijk dat je boom.img en system.img flasht.

nexus7-lollipop

De bestanden om te flashen kun je hier downloaden. Het flashen van bestanden gaat via fastboot, maar is alleen aan te raden als je hier ervaring mee hebt. Daarnaast is de betreffende firmware mogelijk nog niet de uiteindelijke versie, waardoor enige kennis van flashen benodigd is.

Op onze Nexus 7 uit 2012 draait de firmware, hoewel we wel enkele haperingen in de software waarnemen. Dit was echter ook bij de laatste KitKat-versie het geval.

Over de Lollipop OTA-update voor de Nexus 7 (2012) is vooralsnog geen precieze datum bekendgemaakt.

Laatste Nexus 7-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu