De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei werkt aan Nexus 7P tablet’

Thomas Haenen
8 september 2016, 10:01
2 min leestijd
‘Huawei werkt aan Nexus 7P tablet’

Huawei brengt mogelijk toch een opvolger van de Nexus 6P uit. De Chinese fabrikant zou met Google werken aan een nieuwe tablet, die als de Nexus 7P uitgebracht kan worden. De eerste specificaties zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 7P specificaties

De Huawei Nexus 7P beschikt over een 7 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, zo beweert het Duitse HuaweiBlog op basis van zijn Chinese bronnen. Aan de binnenkant vinden we een Snapdragon 820-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop zou een 13 megapixel-camera zitten. De 7P loopt op Android Nougat.

nexus 7

Er verschijnen nog maar weinig high-end Android-tablets en het aantal krachtige apparaten met een compacter scherm is helemaal zeldzaam. Daarmee zou de Nexus 7P dus direct een vrij unieke positie opeisen. Het apparaat is uitgerust met de beste hardware van het moment en een vrij hoge resolutie, wat voor scherp beeld moet zorgen. HuaweiBlog houdt overigens wel een slag op de arm met de Nexus 7p specificaties en zegt dat uitgelekte specificaties op een pre-productie model gebaseerd zijn en dus nog kunnen veranderen.

Geruchten over een nieuwe Nexus-tablet doken begin deze week voor het eerst op. Evan Blass, een doorgaans betrouwbare telecominsider, claimde dat Google met Huawei werkte aan een 7 inch-tablet dat nog voor het einde van het jaar moet verschijnen. Deze nieuwe geruchten lijken die claim te bevestigen.

Nexus 7P naam

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de definitieve naam van de tablet wordt. Hoewel de bron de Nexus-naam gebruikt, zijn er deze maand serieuze geruchten opgedoken dat Google die merknaam wil schrappen. Zo zouden de twee smartphones die HTC en Google dit jaar samen uitbrengen niet de Nexus-naam gebruiken, maar ‘Pixel’ en ‘Pixel XL‘ gaan heten. De kans bestaat dat dit tablet dus uiteindelijk wordt uitgebracht als de ‘Pixel 7P’, of een variatie daarop.

De precieze Huawei Nexus 7P releasedatum is nog onbekend. Google zou op 4 oktober al verschillende nieuwe producten presenteren, maar het is onbekend of de 7P ook op dat evenement te vinden is of zijn eigen aankondiging krijgt.

Bron: HuaweiBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu